Hemmagjord räkbomb – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hemmagjord räkbomb!

Räkbomb är en klassiker som jag också tycker går att göra hemma, som omväxling till att köpa den! Denna räkbomb innehåller alla de klassiska ingredienserna och rikligt med räkor, men är i en enklare tappning!

Denna hemmagjorda räkbomb är lite enklare i utformandet jämfört med en butiksköpt, men minst lika god! Genom att göra sin egna kan man dessutom kontrollera ingredienserna som man själv vill ha dem.

Räkbomb är lyxigt och riktigt gott till en härlig middag eller lunch. De ljuvliga räkorna gifter sig fint med smak av citron, dill, dressing och knapriga salladsblad.

Kort sagt så tycker jag denna räkbomb blev jättegod och den är helt klart värd att göra tycker jag!

Hemmagjord räkbomb

Receptet – Så gör du:

Hemmagjord räkbomb

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Räkbomb är en klassiker som jag också tycker går att göra hemma, som omväxling till att köpa den! Den innehåller alla de klassiska ingredienserna och rikligt med räkor, men är i en enklare tappning!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g skalade räkor
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 8 skivor formfranska
  • 200 g naturell färskost (ex. Philadelphia)
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 st finhackad rödlök
  • dill eller gräslök
  • 2 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • gurka
  • salladsblad

Instruktioner

  • I en skål, blanda färskosten och crème fraiche med finhackad rödlök och lite svartpeppar, men rör inte för mycket då det ökar på rinnigheten. Ställ in i kylen.
  • Placera en rostad formfranska, som gärna fått svalna, på en tallrik. Bred på ett lager av crème-fraîche-blandning på brödet och täck över med salladsblad.
  • Tillsätt lite till crème-fraîche-blandning på salladsbladen, och toppa med skivor av hårdkokt ägg.
  • Toppa med räkor och citronsaft, och dekorera med gurka, dill eller gräslök.
  • Repetera för varje räkbomb, gör ca 2 st per person!
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Hemmagjord räkbomb, Räkbomb

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar