Hemmagjord glass (kondenserad mjölk) – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hemmagjord glass med kondenserad mjölk!

Denna hemmagjorda glassen med kondenserad mjölk är det enklaste glassreceptet som finns. Den innehåller endast 3 enkla ingredienser, sötad kondenserad mjölk, vispgrädde och vaniljextrakt. Ingen glassmaskin krävs.

Denna hemmagjorda glass är lika silkeslen som precis vilken annan typ av glass som jag någonsin har provat. Det här steg-för-steg-receptet är helt enkelt din snabbaste, enklaste biljett någonsin till fantastisk glass hemma.

Det här hemlagade receptet på hemmagjord glass med kondenserad mjölk är utsökt! Om du inte har provat att göra din egen glass än, är jag säker på att du åtminstone tänkt på det. Att göra din egen glass betyder att du vet vad som kommer att finnas i den. Det är en häftig känsla!

Tänk på glass med kondenserad mjölk som att ta en genväg till en riktigt god, hemmagjord glass. Med traditionell glass måste du först göra en sötad bas – vanligtvis en kokt blandning av vispgrädde och socker med ägg eller majsstärkelse för att hjälpa till att tjockna den till en rik vaniljsås – som måste kylas och sedan kärnas i en glassmaskin innan frysning.

Med glass på kondenserad mjölk tar man en burk sötad kondenserad mjölk och vispgrädde vilket tillsammans ger den luftiga, krämiga konsistensen. Det är krämigt, det smälter på tungan och det är fantastiskt med lite färska bär.

Den här glassen är inte bara superenkel att göra, den smakar också gott! Du kan behålla den som en enkel vaniljglass, eller vara kreativ och lägga till allt du gillar till basreceptet.

Hemmagjord glass (kondenserad mjölk)

Receptet – Så gör du:

Hemmagjord glass (kondenserad mjölk)

4.9/5 ( 324 röster )
Denna hemmagjorda glassen med kondenserad mjölk är det enklaste glassreceptet som finns. Den innehåller endast 3 enkla ingredienser och ingen glassmaskin krävs.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 6 dl (600 g) vispgrädde
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Tillsätt all sötad kondenserad mjölk, vispgrädde och vaniljextrakt i en skål.
  • Vispa med hjälp av en elvisp tills mjuka toppar precis börjar bildas.
  • Överför blandningen till en brödform eller liknande stor behållare. Täck toppen med plastfolie och frys över natten innan servering.
  • Förvara glassen i en lufttät behållare i frysen.
Nyckelord Hemmagjord glass (kondenserad mjölk)
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar