Hemmagjord glass (kondenserad mjölk) – Recept

4.6/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hemmagjord glass med kondenserad mjölk!

Denna hemmagjorda glassen med kondenserad mjölk är det enklaste glassreceptet som finns. Den innehåller endast 3 enkla ingredienser, sötad kondenserad mjölk, vispgrädde och vaniljextrakt. Ingen glassmaskin krävs.

Denna hemmagjorda glass är lika silkeslen som precis vilken annan typ av glass som jag någonsin har provat. Det här steg-för-steg-receptet är helt enkelt din snabbaste, enklaste biljett någonsin till fantastisk glass hemma.

Det här hemlagade receptet på hemmagjord glass med kondenserad mjölk är utsökt! Om du inte har provat att göra din egen glass än, är jag säker på att du åtminstone tänkt på det. Att göra din egen glass betyder att du vet vad som kommer att finnas i den. Det är en häftig känsla!

Tänk på glass med kondenserad mjölk som att ta en genväg till en riktigt god, hemmagjord glass. Med traditionell glass måste du först göra en sötad bas – vanligtvis en kokt blandning av vispgrädde och socker med ägg eller majsstärkelse för att hjälpa till att tjockna den till en rik vaniljsås – som måste kylas och sedan kärnas i en glassmaskin innan frysning.

Med glass på kondenserad mjölk tar man en burk sötad kondenserad mjölk och vispgrädde vilket tillsammans ger den luftiga, krämiga konsistensen. Det är krämigt, det smälter på tungan och det är fantastiskt med lite färska bär.

Den här glassen är inte bara superenkel att göra, den smakar också gott! Du kan behålla den som en enkel vaniljglass, eller vara kreativ och lägga till allt du gillar till basreceptet.

Hemmagjord glass (kondenserad mjölk)

Receptet – Så gör du:

Hemmagjord glass (kondenserad mjölk)

4.6/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna hemmagjorda glassen med kondenserad mjölk är det enklaste glassreceptet som finns. Den innehåller endast 3 enkla ingredienser och ingen glassmaskin krävs.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 6 dl (600 g) vispgrädde
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Tillsätt all sötad kondenserad mjölk, vispgrädde och vaniljextrakt i en skål.
  • Vispa med hjälp av en elvisp tills mjuka toppar precis börjar bildas.
  • Överför blandningen till en brödform eller liknande stor behållare. Täck toppen med plastfolie och frys över natten innan servering.
  • Förvara glassen i en lufttät behållare i frysen.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Hemmagjord glass (kondenserad mjölk)

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar