Hallonfrosting – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på hallonfrosting!

Denna utsökta hallonfrosting passar till alla typer av bakverk du vanligtvis skulle använda frosting/smörkräm till. Tårtor, cupcakes, brownies, med mera är alla möjliga att kombinera med denna himmelska hallonfrosting!

Jag föredrar personligen färska hallon, men frysta går också gå bra till denna hallonfrosting.

Man kan säga att hallonfrosting är en variant av smörkräm med tillägget hallon. Det är en härlig kräm som smakar ljuvligt av hallon!

Detta recept borde ge tillräckligt med hallonfrosting för att täcka en 22×32 cm stor tårta med ett lager, eller en tvålagers 20 cm-tårta. Om du gör cupcakes bör du kunna frosta 24 cupcakes, om du applicerar frostingen med en kniv.

Om du gör toppar med en spritspåse bör du kunna frosta 15-18 cupcakes med receptet beroende på hur mycket hallonfrosting du har på varje cupcake/bakelse.

Hallonfrosting

Receptet – Så gör du:

Hallonfrosting

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna utsökta hallonfrosting passar till alla typer av bakverk du vanligtvis skulle använda frosting/smörkräm till. Tårtor, cupcakes, brownies, med mera är alla möjliga att kombinera med denna himmelska hallonfrosting!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 230 g rumstempererat smör, saltat eller osaltat
  • 12 dl florsocker
  • 150 g färska eller frysta hallon

Instruktioner

  • Gör en puré av hallonen och kör sedan de mosade hallonen genom en fintrådig sil. Du bör ha fått ut ungefär 1,2 dl hallonpuré.
  • Tillsätt det rumstempererade smöret till hallonpurén i en bunke och blanda tills de är helt blandade.
  • Tillsätt hälften av florsockret och börja vispa.
  • Fortsätt vispa på medelhastighet tills frostingen är krämig.
  • Om frostingen är för tunn, tillsätt 1 dl extra florsocker. Fortsätt att tillsätta florsocker 1 dl i taget tills din hallonfrosting fått önskad konsistens. Du behöver inte komma upp i receptets angivna mängd florsocker, utan stanna när du är nöjd med smak och konsistens.
  • Om hallonfrostingen är för tjock/torr, tillsätt 1 tesked vatten i taget tills du får önskad konsistens.
  • Njut av din goda hallonfrosting!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Hallonfrosting, Smörkräm med hallon

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar