Hackebiff – Recept

4.7/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hackebiff!

Hackebiff är en dansk klassiker som är otroligt saftig och god. Servera gärna med ugnsrostad potatis, kokt potatis, eller potatismos, och denna härliga skysås!

Hackebiff är snabbt och enkelt att göra och blir snabbt en favorit där hemma på matbordet. Det är riktigt god dansk husmanskost från vårt kära grannland. En enkel sås går att göra på skyn som blir kvar i pannan efter stekningen.

I Danmark gillar man att servera hackebiff (hakkebøf) med stekt lök, potatis och brunsås. Lingonsylt är också ett ljuvligt gott tillbehör till hackebiff. Även ris fungerar riktigt bra till. Välj dina favoriter bland tillbehören och njut av dessa goda biffar!

Hackebiff

Receptet – Så gör du:

Hackebiff

4.7/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Hackebiff är en dansk klassiker som är otroligt saftig och god. Servera gärna med ugnsrostad potatis, kokt potatis, eller potatismos, och denna härliga skysås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 650 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st gul lök
  • 3,5 msk grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 nypa salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Brunsås

  • skyn som blir kvar i pannan
  • 4 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 tsk soja
  • svartpeppar efter smak
  • vetemjöl

Instruktioner

  • Om du vill ha potatis till, sätt vatten på kokning till potatis för 4 personer.
  • Blanda blandfärs, finhackad lök, ägg, grädde, stark senap, salt och peppar i en bunke eller stor skål.
  • Forma smeten med händerna till 8 stycken biffar och placera på en plan yta inför stekning.
  • Värm upp en stekpanna med smör och stek biffarna i pannan så de blir genomstekta.
  • Brunsås: Ta ut biffarna ur pannan och tillsätt brunsåsens ingredienser och rör om för att lossa faststekta bitar i pannan. Koka upp och red med någon matsked vetemjöl så det blir en fin konsistens på såsen. 
  • Färdigt! Njut av din hackebiff!
Måltid Huvudrätt
Kök Danskt, Svenskt
Nyckelord Hackebiff

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar