Grönsakssoppa med grädde – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på grönsakssoppa med grädde!

Här är en snabb och enkel krämig grönsakssoppa med grädde som görs i en enda kastrull på under 35 minuter!

Detta är en grönsakssoppa med grädde som är enkel att göra, god och tröstande. Massor av grönsaker i en stor kastrull, tillsätt vatten och buljongtärningar, kryddor och örter och låt puttra tills det är klart. Blanda med lite grädde, och du är klar.

Denna soppa går snabbt ihop. Det är också lätt att förbereda. Denna krämiga grönsakssoppa kan kylas upp till 3 dagar och förvaras i frysen i upp till 3 månader.

För en vegetarisk version av denna soppa, byt ut kycklingfond med grönsaksfond. För att göra den vegansk, byt även ut grädden mot kokosmjölk.

Kort sagt älskar jag denna grönsakssoppa med grädde och kan starkt rekommendera den!

Grönsakssoppa med grädde

Receptet – Så gör du:

Grönsakssoppa med grädde

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är en snabb och enkel krämig grönsakssoppa med grädde som görs i en enda kastrull på under 35 minuter!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st gul lök
  • 4 st morötter
  • 4 st selleristavar
  • 0,5 dl grädde eller kokosmjölk
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • ¼ tsk krossade chiliflakes (valfritt)
  • 3 st medelstora potatisar
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade och halverade
  • 5 dl vatten
  • 2 tärningar kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 2 st lagerblad
  • 3 st kvistar färsk timjan (ersätt 1/2 tsk torkad timjan)

Instruktioner

  • Skala morötterna och löken. Hacka löken, morötterna och sellerin i centimeterstora bitar.
  • Hacka potatisen även potatisar i centimeterstora bitar, men ställ åt sidan från andra grönsaker.
  • Hetta upp olivoljan i en stor gryta på medelhög värme. Kasta ner löken, morötterna och sellerin i oljan. Strö över en 1/2 tsk salt och tillsätt chili flakes. Rör om ibland, tills grönsakerna svettas, mjuknar och luktar sött; 5 till 10 minuter.
  • Rör ner potatis, vitlök, lagerblad och timjan. Låt tillagas i 5 minuter, tillsätt mer olja om grytan verkar torr.
  • Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna och låt koka upp. Låt sjuda och koka tills du lätt kan sticka hål i potatisen med en gaffel; ca 15 minuter.
  • Ta bort soppan från värmen. Ta ut lagerbladen och timjankvistarna, som du kan slänga.
  • Använd en stavmixer för att göra soppan slät. Rör i grädde och smaka av med salt och peppar. Justera kryddning om det behövs.
  • Servera gärna med lite krutonger. Njut av din grönsakssoppa med grädde!
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Grönsakssoppa med grädde

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar