Green goddess dressing (örtdressing) – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett recept på en riktigt god green goddess dressing, en örtdressing med ursprung i USA!

Green goddess-dressingen är känd för sin förmåga att lägga till en krämig och smakrik komponent till en rad olika rätter. Dess fördelar är otaliga: den kan användas som en dressing för sallader, en topping för wraps, en smakförstärkare för grillat kött eller fisk, eller till och med som en dipp för grönsaker och bröd. Dess smakprofil är komplex och balanserad, med de fräscha örterna som ger en uppfriskande touch och krämen som ger en silkeslen konsistens.

Det som gör Green Goddess-dressingen så unik är dess förmåga att kombinera olika smaker på ett harmoniskt sätt. Basen av majonnäs och crème fraîche ger en krämig och sammetslen konsistens som är perfekt som dressing eller sås. De färska örterna, inklusive persilja, gräslök, dragon och basilika, ger en fräschhet som är svår att motstå. Denna kombination av örter ger också dressingen dess karakteristiska gröna färg som verkligen sticker ut på tallriken.

Det fina med Green goddess-dressingen är att den är öppen för variation och anpassning. Du kan experimentera med olika örter, tillsätta vitlök, justera syran med citronsaft eller ändra kryddningen efter din smak. Oavsett vilken version du väljer kommer resultatet vara en krämig och smakrik dressing som kommer att imponera på dina smaklökar.

Oavsett om du är en matentusiast, en erfaren kock eller bara vill addera något speciellt till din nästa måltid, är Green goddess-dressingen definitivt en dressing att utforska. Låt din kreativitet flöda och låt denna dressing vara stjärnan i din matlagning.

Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid!

Green goddess dressing (örtdressing)

Receptet – Så gör du:

Green goddess dressing (örtdressing)

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ett läckert och fräscht tillbehör till exempelvis sallader, wraps, mackor eller grillat. Med sina färska örter och citrusarom kommer den definitivt att ge en uppfriskande smak till dina måltider. Njut av den krämiga konsistensen och den färgstarka smakprofilen som denna dressing har att erbjuda!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

 • 1 dl majonnäs
 • 1 dl crème fraîche
 • 1 dl färsk persilja hackad
 • 1/4 dl färsk gräslök hackad
 • 2 msk färsk dragon hackad
 • 1 msk färsk basilika hackad
 • 2 msk citronsaft
 • 1 st vitlöksklyfta pressad
 • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

 • I en skål, blanda majonnäs och crème fraîche väl tills det blir en slät bas för dressingen.
 • Tillsätt hackad persilja, gräslök, dragon och basilika till basen och rör om ordentligt.
 • Pressa i citronsaften och tillsätt den pressade vitlöksklyftan. Fortsätt att blanda tills alla ingredienser är ordentligt integrerade.
 • Smaka av med salt och peppar efter smak. Tillsätt mer citronsaft om du vill ha en mer syrlig smak, eller mer örter om du vill förstärka smakupplevelsen.
 • Kyl dressingen i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering för att låta smakerna kombinera sig ordentligt.
 • Färdig! Servera din green goddess-dressing över sallader, som en dipp eller som en smakrik topping till olika rätter.
Måltid Sås
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Green goddess dressing (örtdressing)

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar