Friterade zucchiniblommor i panna – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag ett riktigt lyckat recept på friterade zucchiniblommor i stekpanna!

Friterade (eller egentligen stekta) zucchiniblommor är enkelt att göra i stekpanna. Det görs med få ingredienser och färska zucchiniblommor. Resultatet blir en krispig, salt förrätt eller tillbehör som inte är något mindre än fantastisk!

Zucchiniblommor är de blommor som blommar på zucchini. I detta recept vänds de i en frityrsmet och steks i en stekpanna i olivolja!

De friterade zucchiniblommorna får en krispig, salt smak, men inte en blommig smak som vissa andra ätbara blommor har. Många människor vet inte ens om att zucchiniblommor inte bara är ätbara, och det är synd för de blir faktiskt riktigt goda!

Jag tycker verkligen man kan testa på att göra friterade zucchiniblommor. Det görs direkt i pannan och blir riktigt krispigt och gott.

Anvisningarna nedan gör det riktigt enkelt att lyckas tycker jag. Hoppas ni ger det hela ett försök, och att ni sedan också börjar ta vara på dessa riktigt goda blommor!

Friterade zucchiniblommor

Receptet – Så gör du:

Friterade zucchiniblommor i panna

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Friterade (eller egentligen stekta) zucchiniblommor är enkelt att göra i stekpanna. Det görs med få ingredienser och färska zucchiniblommor. Resultatet blir en krispig, salt förrätt eller tillbehör som inte är något mindre än fantastisk!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 0,75 dl vetemjöl
 • 2 nypor salt
 • 1 dl vatten
 • 1 tsk mjölk (uteslut vid laktosintolerans)
 • 8 st till 10 zucchiniblommor (eller så många du vill göra)
 • olivolja för stekning

Instruktioner

 • Ta bort pistillen och stjälken från blommorna, skölj sedan försiktigt och torka på hushållspapper. Det är okej om de går sönder lite eller att man öppnar dem helt. Det är lättare att se till att det inte finns smuts eller insekter inuti på detta sätt.
 • Lägg mjöl och salt i en skål som du kan doppa blommorna i. Tillsätt mjölken och sedan vattnet lite i taget och vispa med en visp eller gaffel. Fortsätt tillsätta vattnet tills en tjock konsistens uppnås. Vispa väl i ytterligare en minut eller två. Ställ sedan åt sidan för att vila i 10 minuter eller längre.
 • Värm oljan i stekpannan. Det ska vara varmt när man lägger till blommorna. Du kan testa den med en droppe smet om du är osäker.
 • Doppa blommorna i smeten, täck väl och lägg sedan till den heta oljan i pannan.
 • Tillsätt blommorna i den heta oljan i pannan. Återigen, du behöver inte fritera dessa. Att steka i lite olivolja är lika gott.
 • Stek tills den är färdig på ena sidan, vänd sedan och fortsätt tillaga tills den är klar.
 • Ta bort och lägg på hushållspappersklädd plåt.
 • Färdigt! Bäst att serveras och ätas medan de fortfarande är varma. Njut av dina friterade zucchiniblommor!
Måltid Förrätt, Smårätter, Tilltugg
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Friterade zucchiniblommor, Friterade zucchiniblommor i panna, Friterade zucchiniblommor i stekpanna, Stekta zucchiniblommor

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar