Formbar färs (vegansk) – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på formbar färs, som är vegansk!

Denna veganska nötfärs är superlätt att göra och kan användas som ersättning för kött i många recept, som tacos, kassler, soppor och mer. Proteinrik, formbar, nötköttsfri och lätt att göra oljefri.

En stor sak som avskräcker människor från att bli vegetarian eller vegan är “att ge upp kött”. Tänk om du absolut inte behövde? Vegansk formbar färs är gott och kan användas till att göra biffar, köttbullar, och köttfärs, vegansk förstås!

Ett av de enklaste köttet att ersätta med en vegetarisk variant är nötkött. Det finns massor av butiksköpta alternativ tillgängliga – tänk Beyond Meat. Du kan också göra din egen hemgjorda veganska nötfärsersättning, vilket är vad vi utforskar i denna artikel!

Nyckeln till att göra det bästa köttfärsen är att få rätt konsistens och smak. Det här receptet fixar båda aspekterna!

Det finns två huvudkomponenter i detta recept: TVP (texturerat vegetabiliskt protein) och marinaden för att få den att smaka köttig.

Lagring

Hur länge håller detta i kylen?
Upp till 5 dagar! Vilket gör den perfekt för matlagning. Gör det här receptet i början av veckan och njut av det hela tiden.

Kan jag frysa denna formbara TVP-färs?
JA! Frys in i fryspåse eller lufttät behållare i upp till 3 månader.

formbar veganfärs

Receptet – Så gör du:

Formbar färs (vegansk)

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna veganska nötfärs är superlätt att göra och kan användas som ersättning för kött i många recept, som tacos, kassler, soppor och mer. Proteinrik, formbar, nötköttsfri och lätt att göra oljefri.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk vegansk worcestershiresås
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • ½ tsk paprikapulver
  • ¼ tsk svartpeppar
  • 2,5 dl texturerat vegetabiliskt protein – även kallat ”TVP”
  • matolja

Instruktioner

  • Vispa ihop marinaden i en skål: grönsaksbuljong, sojasås, tomatpuré, vegansk Worcestershiresås, vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver och svartpeppar. Om du gör tacokött, tillsätt 2-3 teskedar tacokrydda.
  • Blanda i TVP och låt stå i 5 minuter.
  • Hetta upp en panna på medelvärme med lite matolja (jag använder ca 2 tsk.)
  • Tillsätt köttfärsblandningen i pannan. Fräs i cirka 10 minuter, eller tills den fått färg.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Formbar färs, Formbar färs recept, Formbar veganfärs

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar