Flädersaft på 40 klasar – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag ett klassiskt och gott recept på flädersaft på 40 klasar!

Detta recept ger dig en härlig mängd flädersaft som du kan njuta av. Volymen kan variera beroende på saftens koncentration och hur mycket saft du får ut genom silningen, men det brukar bli ungefär 2 liter flädersaft, som sedan också kan spädas ut efter smak.

Jag älskar flädersaft som en svalkande och uppfriskande dryck på varma sommardagar, eller som en smakfull ingrediens i olika recept. Varje glas ger mig sommarkänslor, och den unika smaken av fläder är svårslagen.

Det är roligt och spännande att göra sin hemmagjorda flädersaft! Servera den kyld som en uppfriskande sommardryck, antingen som den är, eller spädd med vatten eller sodavatten.

Du kan också använda saften som en god bas i cocktails, eller som en smakfull ingrediens i desserter och bakverk. Flädersaften är perfekt för att njuta av som en svalkande dryck på varma sommardagar eller som en välkomnande gest till gästerna vid fester och grillkvällar.

Gör dig redo att bli förtrollad av den härliga smaken av hemgjord flädersaft! Här kommer receptet, där mängderna alltså är anpassade för 40 fläderklasar!

Flädersaft på 40 klasar

Receptet – Så gör du:

Flädersaft på 40 klasar

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ett klassiskt recept på flädersaft anpassat för 40 klasar. Upplev sommarens härliga smaker i en svalkande svalkande, läskande och uppfriskande dryck som fångar naturens bästa på flaska!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 day
Totalt 1 day 10 minuter
Portioner 2 liter

Ingredienser
 

 • 40 st färska fläderklasar
 • 2 liter vatten
 • Saft från 2 citroner
 • 1,5 kg strösocker

Instruktioner

 • Skaka försiktigt rent dina 40 fläderklasar och lägg dem i en stor kastrull.
 • Tillsätt 2 liter vatten och pressa saften från 2 citroner direkt ner i kastrullen.
 • Rör om ordentligt och tillsätt 1,5 kg strösocker. Du kan justera mängden socker efter din personliga smak.
 • Låt blandningen stå övertäckt med exempelvis en köksduk i kylen i 24 timmar, för att ge saften tid att få fram den härliga flädersmaken.
 • Efter 24 timmar, sila saften genom en finmaskig sil eller använd ett safttyg för att avlägsna fläderklasarna och få fram en klar saft. Att täcka ett durkslag över en stor skål och försiktigt hälla i vätskan är det enklaste sättet att göra detta.
 • Häll den färdiga flädersaften i väl rengjorda flaskor eller burkar och försegla dem ordentligt. Här är min guide till hur du steriliserar flaskor!
 • Färdigt! Förvara saften i kylskåpet, där den håller sig fräsch i upp till 2-3 veckor.
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Flädersaft på 40 klasar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar