Enkel pavlova – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på enkel pavlova!

Detta är en enkel pavlova som är utan krångel och där man bara behöver vispa och blanda ingredienserna i en skål. Toppa med dina favoritbär!

Här är en perfekt efterrätt till när som helst som är enkel och riktigt god och lyxig.

Jag älskar denna enkla pavlova och tycker den blir riktigt bra. Toppa exempelvis med valfri kombination av jordgubbar, hallon och björnbär.

Testa gärna med receptet nedan!

Enkel pavlova

Receptet – Så gör du:

Enkel pavlova

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en enkel pavlova som är utan krångel och där man bara behöver vispa och blanda ingredienserna i en skål. Toppa med dina favoritbär!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 2 st äggvitor
  • 1,5 dl florsocker
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 3 msk kokande varmt vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
  • Tillsätt äggvitorna i en skål eller bunke och vispa på hög hastighet med elvisp tills man fått ett riktigt fast skum.
  • Sikta ned stösockret och majsmjölet tillsammans med äggvitorna och övriga ingredienser. Rör om med spatel.
  • Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Bred ut blandningen så den bildar en cirkel som har en diameter på ungefär 20 cm.
  • Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10 minuter, växla sedan ner värmen till 120 grader och grädda på den temperaturen i 45 minuter. Stäng av ugnen och låt pavlovan svalna på eftervärmen.
  • Toppa med god grädde och bär! Njut av din enkla pavlova!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Enkel pavlova

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar