Gammaldags hastbullar – Recept

4.7/5 baserat på 12 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags hastbullar!

Här är ett klassiskt, gammaldags recept på hastbullar från farmor, som är snabbt, enkelt, och gott, precis som det ska vara!

Hastbullar går hastigt att baka och detta är farmors klassiska recept, precis som när hon bjuder på dem. Perfekt till kaffet eller fikat, som på gammaldags vis.

En annan sak som är bra med dessa klassiska hastbullar är att de inte kräver några komplicerade ingredienser. Det mesta har man nästan alltid hemma redan, vilket givetvis är skönt då man slipper gå till affären!

Kort sagt älskar jag detta recept på gammaldags hastbullar och tycker det är riktigt värt att göra.

Gammaldags hastbullar

Receptet – Så gör du:

Gammaldags hastbullar

4.7/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett klassiskt, gammaldags recept på hastbullar från farmor, som är snabbt, enkelt, och gott, precis som det ska vara!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 20 bullar

Ingredienser
 

  • 5 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Tillsätt vetemjöl, bakpulver, strösocker, malen kardemumma och vaniljsocker till en bunke och blanda.
  • Tärna smöret/margarinet och arbeta in jämnt i degen.
  • Tillsätt ägg och mjölk och blanda ihop smeten.
  • Fördela smeten i pappersformar, ca 20 st.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225°C i 10-12 minuter tills att hastbullarna fått lite färg.
  • Njut av dina gammaldags hastbullar!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Gammaldags hastbullar

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar