Enkel marinad till fläskfilé – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på enkel marinad till fläskfilé!

Att lyfta fram smakerna i en saftig fläskfilé behöver inte vara komplicerat. Med denna enkla marinad till fläskfilé så kan du förvandla din fläskfilé till en sensation av smaker. Denna smakfulla marinad tar din fläskfilé till nästa nivå och ger en välbalanserad kombination av sött, salt och syra. Låt oss ta dig genom hur du kan förbereda denna enkla marinad och njuta av en kulinarisk triumf.

Marinad är nyckeln till att ta din fläskfilé från ordinär till extraordinär. Denna enkla marinad är en kombination av smakrika ingredienser som samspelar perfekt för att skapa en harmoni av smaker. Börja med att blanda olivolja, sojasås, flytande honung och dijonsenap i en skål. Denna bas skapar den perfekta grundstommen för smakrikedom.

För att ytterligare fördjupa smakerna, lägg till pressade vitlöksklyftor, torkad persilja, vitlökspulver och en nypa salt och svartpeppar. Denna kombination ger inte bara smak, utan också en aromatisk dimension som kommer att locka dina sinnen.

Nu är det dags att låta marinaden och fläskfilén mötas. Placera din fläskfilé i en förseglingsbar påse eller en skål och häll över marinaden. Se till att fläskfilén är helt täckt av den ljuvliga blandningen. Försegla påsen eller täck skålen med lock eller plastfolie och låt magin börja.

Låt fläskfilén marinera i kylskåpet i minst 2 timmar eller över natten för att säkerställa att smakerna verkligen sätta sig i köttet. Glöm inte att vända påsen eller röra om i skålen några gånger under tiden för att jämna ut marinaden.

När tiden är inne att tillaga din fläskfilé, ta ut den ur marinaden och grilla, stek eller tillaga den enligt dina preferenser. Vår enkla marinad kommer att ge en underbar glans och smak till köttet när det tillagas, vilket resulterar i en fläskfilé som är så saftig och smakrik som den kan vara.

Så där har du det – en enkel marinad till fläskfilé som förhöjer smakerna på din fläskfilé! Denna marinad är inte bara perfekt för fläskfilé, den fungerar också bra med andra proteinkällor som kyckling och lamm. Den smakrika balansen mellan sött och salt, med en touch av syra, gör att dina smaklökar kommer att jubla.

Njut av din måltid med stolthet, med vetskapen om att du har skapat en sensationell smakupplevelse med minimal ansträngning. Låt vår enkla marinad ta dig på en kulinarisk resa där smaker dansar på din gom och varje tugga är en njutning. Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid!

Enkel marinad till fläskfilé

Receptet – Så gör du:

Enkel marinad till fläskfilé

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

En enkel och god fläskfilé till marinad, där olivolja, honung och dijonsenap samlas möts i en dans av smaker för att lyfta din fläskfilé till nya höjder av god smak!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 fläskfilé

Ingredienser
 

 • 0,5 dl olivolja
 • 2 msk sojasås
 • 2 msk flytande honung
 • 2 msk dijonsenap slät eller med hela frön, eller en blandning av båda
 • 1 msk farinsocker
 • 2 st vitlöksklyftor pressade
 • 1 tsk torkad persilja
 • ½ tsk vitlökspulver
 • ½ tsk salt
 • svartpeppar efter smak

Instruktioner

 • I en skål, blanda olivolja, sojasås, honung, dijonsenap, farinsocker, vitlök, persilja, vitlökspulver, salt och svartpeppar.
 • Lägg din fläskfilé i en förseglingsbar påse, eller en skål, och häll marinaden över köttet.
 • Se till att fläskfilén är helt täckt av marinaden. Försegla påsen eller täck skålen med lock eller plastfolie.
 • Låt fläskfilén marinera i kylskåpet i minst 2 timmar eller över natten för bästa resultat. Vänd påsen eller rör om skålen några gånger under tiden för att säkerställa att marinaden fördelas jämnt.
 • När du är redo att grilla eller tillaga din fläskfilé, ta ut den från marinaden och grilla, stek eller tillaga den enligt ditt föredragna tillagningsmetod.
 • Färdigt! Njut av din goda, marinerade fläskfilé!
Måltid Huvudrätt, Sås, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Enkel marinad till fläskfilé

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar