Chokladsmörkräm – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på chokladsmörkräm!

Denna mångsidiga chokladsmörkräm är den överlägset bästa jag någonsin smakat och efterfrågas ofta för födelsedagstårtor, cupcakes, med mera!

Denna chokladsmörkräm passar till många typer av läckra tårtor, kakor och muffins. Ärligt talat är den otroligt god med allt den rör vid. Det är nästan på nivån att bara en ren sked av denna chokladsmörkräm funkar alldeles utmärkt också!

Om din frosting verkar för torr, tillsätt mer mjölk, bara en matsked i taget tills den når rätt konsistens. Om den verkar för våt och inte håller formen, tillsätt mer florsocker, bara en matsked i taget tills den når rätt konsistens.

Tack och lov så går denna chokladsmörkräm väldigt snabbt att göra. Mängderna angivna i receptet nedan funkar till att frosta en enlagerstårta eller 12 stycken cupcakes riktigt vackert.

Chokladsmörkräm

Receptet – Så gör du:

Chokladsmörkräm

4.9/5 ( 36 röster )
Denna mångsidiga chokladsmörkräm är den överlägset bästa jag någonsin smakat och efterfrågas ofta för födelsedagstårtor, cupcakes, med mera!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 lager

Ingredienser
  

  • 115 g smör, rumstempererat
  • 0,8 dl kakao
  • 4 dl florsocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Tillsätt kakao i en stor skål, bunke eller skål med mixer. Vispa igenom för att få bort eventuella klumpar.
  • Rör ihop smör och kakao tills det är väl blandat. Tillsätt florsocker och mjölk till kakaoblandningen genom att tillsätta 1 dl florsocker följt av ungefär en matsked mjölk. Efter att varje tillsats har kombinerats, sätt mixern på hög hastighet i ungefär en minut. Upprepa tills allt socker och mjölk har tillsatts.
  • Tillsätt vaniljextrakt och blanda väl.
  • Om frostingen verkar för torr, tillsätt mer mjölk, en matsked i taget tills den når rätt konsistens. Om den verkar våt och inte håller sin form, tillsätt mer florsocker, en matsked i taget tills den når rätt konsistens.
  • Njut av din ljuvliga chokladsmörkräm!
Nyckelord Chokladsmörkräm
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar