Chokladsmörkräm – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på chokladsmörkräm!

Denna mångsidiga chokladsmörkräm är den överlägset bästa jag någonsin smakat och efterfrågas ofta för födelsedagstårtor, cupcakes, med mera!

Denna chokladsmörkräm passar till många typer av läckra tårtor, kakor och muffins. Ärligt talat är den otroligt god med allt den rör vid. Det är nästan på nivån att bara en ren sked av denna chokladsmörkräm funkar alldeles utmärkt också!

Om din frosting verkar för torr, tillsätt mer mjölk, bara en matsked i taget tills den når rätt konsistens. Om den verkar för våt och inte håller formen, tillsätt mer florsocker, bara en matsked i taget tills den når rätt konsistens.

Tack och lov så går denna chokladsmörkräm väldigt snabbt att göra. Mängderna angivna i receptet nedan funkar till att frosta en enlagerstårta eller 12 stycken cupcakes riktigt vackert.

Chokladsmörkräm

Receptet – Så gör du:

Chokladsmörkräm

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna mångsidiga chokladsmörkräm är den överlägset bästa jag någonsin smakat och efterfrågas ofta för födelsedagstårtor, cupcakes, med mera!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 lager

Ingredienser
 

  • 115 g smör, rumstempererat
  • 0,8 dl kakao
  • 4 dl florsocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Tillsätt kakao i en stor skål, bunke eller skål med mixer. Vispa igenom för att få bort eventuella klumpar.
  • Rör ihop smör och kakao tills det är väl blandat. Tillsätt florsocker och mjölk till kakaoblandningen genom att tillsätta 1 dl florsocker följt av ungefär en matsked mjölk. Efter att varje tillsats har kombinerats, sätt mixern på hög hastighet i ungefär en minut. Upprepa tills allt socker och mjölk har tillsatts.
  • Tillsätt vaniljextrakt och blanda väl.
  • Om frostingen verkar för torr, tillsätt mer mjölk, en matsked i taget tills den når rätt konsistens. Om den verkar våt och inte håller sin form, tillsätt mer florsocker, en matsked i taget tills den når rätt konsistens.
  • Njut av din ljuvliga chokladsmörkräm!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chokladsmörkräm

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar