Bröd utan jäst och bakpulver – Recept

4/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd utan jäst och bakpulver!

Ett fantastiskt bröd som är både lätt att göra och utan behov av jäst eller bakpulver. Resultatet blir ett mjukt och ljuvligt bröd utan krångel. Med några enkla ingredienser görs receptet!

Detta recept på bröd är enkelt och perfekt för dig som vill baka utan jäst och bakpulver. Istället använder vi andra ingredienser som kommer att ge brödet dess konsistens och smak. Det är lätt det är att skapa ett ljuvligt bröd utan att behöva vänta på att degen ska jäsa!

Detta bröd är mångsidigt och kan serveras på olika sätt beroende på dina preferenser. Det är underbart när det serveras varmt och färskt, med smör som smälter in i det nybakade brödet.

Du kan också skära det i skivor och använda det som bas för smörgåsar eller som tillbehör till soppor och sallader. Det passar perfekt till frukost, brunch eller som ett läckert mellanmål.

Förvara brödet i en lufttät påse eller en brödförvaringslåda för att hålla det färskt längre. Det kan också frysas för längre hållbarhet. Se till att skära upp det i skivor innan du fryser det för att kunna ta ut en bit i taget utan att behöva tinas hela brödet.

Följ det enkla receptet nedan för att skapa ditt eget ljuvliga bröd och upptäck den underbara smaken av ett mjukt bröd utan varken den traditionella jäsningen eller bakpulvret. Trevlig bakning!

Bröd utan jäst och bakpulver

Receptet – Så gör du:

Bröd utan jäst och bakpulver

4/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Upplev ett saftigt och gott bröd utan jäst och bakpulver med detta enkla recept på bröd som passar perfekt till frukosten, grytan, eller mellanmålet!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 15 skivor

Ingredienser
 

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 0,5 dl olivolja
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • I en stor skål, sikta ihop alla torra ingredienser. Rör om väl.
  • I en separat skål, blanda alla våta ingredienser väl.
  • Tillsätt de våta ingredienserna till de torra, och rör om tills allt är precis blandat. Smeten kommer att vara lite klumpig.
  • Häll smeten i en smord och mjölad brödform (ca 23×13 cm), alternativt en brödform klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i 55-60 minuter eller tills en tandpetare som sätts in i mitten håller sig degfri.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna i brödformen i 5-10 minuter innan du tar ut brödet ur formen.
  • Låt svalna helt på ett galler eller servera varmt. Räcker till cirka 15 skivor.
  • Färdigt! Njut av brödet!
Måltid Frukost, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Bröd utan jäst och bakpulver

1 kommentar

  1. 4 stars
    Toppen, tack. Njurpatient trying to avoid dialys.
    Vad tror du om att substituera med mjöl, vatten, äggvita, strösocker, rapsolja och salt för att undvika onödig fosfor.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar