Bröd med torrjäst i långpanna – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd med torrjäst i långpanna!

Detta är ett riktigt enkelt bröd med torrjäst i långpanna som ger riktigt fint resultat. Det mesta gör sig självt med detta härliga bröd, låt jäsa två gånger och sen in i ugnen i cirka 15 minuter!

Det är så roligt och vackert att se ett bröd bakas i långpanna, för att sedan skära upp det i rutor. Detta är mitt bästa sätt att göra bröd med torrjäst i just långpanna. Det är gott, saftigt, och enkelt att baka.

Jag gillar att ha lite frön i mitt bröd, exempelvis solrosfrön, men detta är helt valfritt!

Kort sagt så älskar jag detta recept på bröd med torrjäst i långpanna. Så ljuvligt och så värt att göra. Testa gärna receptet för en långpanna cirka 30×40 cm här nedanför!

Bröd med torrjäst i långpanna

Receptet – Så gör du:

Bröd med torrjäst i långpanna

4.9/5 ( 83 röster )
Detta är ett riktigt enkelt bröd med torrjäst i långpanna som ger riktigt fint resultat. Det mesta gör sig självt med detta härliga bröd, låt jäsa två gånger och sen in i ugnen i cirka 15 minuter!
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 1 t
Portioner 1 långpanna

Ingredienser
  

  • 12 dl vetemjöl (eller 7 dl vetemjöl, 5 dl rågsikt)
  • 14 g (1 påse) torrjäst
  • 1,5 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk sirap
  • valfritt: 1 dl valfria frön (exempelvis solrosfrön)

Instruktioner

  • Blanda mjöl, jäst, salt, och eventuellt frön i en stor bunke.
  • Blanda mjölken och sirapen i en kastrull och värm ljummen. Blanda med mjölblandningen till en jämn, enhetlig och smidig deg, tillsätt eventuellt mer mjöl.
  • Låt jäsa under kökshandduk i 1 timme.
  • Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela degen jämnt i den. Låt degen jäsa på nytt i cirka 30 minuter. Sista 10 minuterna av jäsningen, sätt ugnen på 225°C.
  • Grädda brödet i nedre tredjedelen av i 15 minuter på 225°C.
  • Ta ut ur ugnen och låt brödet svalna på plåten med en bakduk ovanpå.
  • Njut av ditt bröd med torrjäst i långpanna.
Nyckelord Bröd med torrjäst i långpanna
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar