Boveteplättar – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på boveteplättar!

Bovetemjölet ger dessa goda plättar en ljuvligt nötig smak. Det gör dem också ganska mörka i färgen. Detta recept är helt gjort på bovetemjöl, inget vetemjöl eller annan typ av mjöl är tillsatt. Ett riktigt gott recept helt enkelt!

Jag är fullständigt förtjust i detta recept! Plättarna har allt man önskar: de är läckra, lätta, fluffiga och faktiskt också naturligt glutenfra!

Servera gärna dina boveteplättar med färsk frukt eller färska bär och gärna chokladkräm som pålägg för att balansera ut den uttalade smaken av bovetemjölet!

I övrigt är det inte så mycket att tänka på med detta recept. Det är väldigt enkelt och “pang-på”. Perfekt till en god frukost, brunch, eller lunch, ihop med antingen salta eller söta pålägg och fyllningar! Testa själv att göra dem med receptet här nedanför!

Boveteplättar

Receptet - Så gör du:

Boveteplättar

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Bovetemjölet ger dessa goda plättar en ljuvligt nötig smak. Det gör dem också ganska mörka i färgen. Detta recept är helt gjort på bovetemjöl, inget vetemjöl eller annan typ av mjöl är tillsatt. Ett riktigt gott recept helt enkelt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 60 g smör
  • 6 dl komjölk eller havremjölk
  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 3 st ägg
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Vispa mjölken med bovetemjölet till en klumpfri smet. Tillsätt ägget och saltet och vispa så det blandas.
  • Smält en klick av smöret i en stekpanna och klicka ut plättar, och stek tills de börjar bubbla på varje sida, tills de får fin färg på båda sidor. Tillsätt mer smör och smet tills all smet har använts.
  • Färdigt! Servera med dina favorittillbehör och njut! Vispgrädde, färsk frukt, bär eller exempelvis yoghurt, honung, eller krossade hasselnötter är alla exempel på goda tillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Boveteplättar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar