I denna artikel ger jag mitt bästa recept på blodpudding i ugn. Blodpudding är en klassiker som många älskar, och i ugnen blir det riktigt gott!
Jag gillar också att laga blodpudding titt som tätt, och då gör jag det inte i stekpannan, utan i ugnen. Jag gör ugnsbakad blodpudding eftersom jag tycker det är enklare och blir bättre smak.
![Blodpudding i ugn](https://www.hemmanytt.se/wp-content/uploads/2021/12/blodpudding-i-ugn-2.png)
Blodpudding är riktigt gott med lingonsylt, bacon, potatis och rivna morötter. Det är så klassiskt och gott.
Det är praktiskt att göra blodpuddingen i ugn. Det blir i stort sett bara att lägga in i ugnen.
Jag gillar också att blodpuddingen i ugnen inte får stekytan man får i stekpannan. Konsistensen från när man lagar blodpuddingen i ugnen tycker jag gifter sig lite finare tillsammans med lingonsylten och gärna lite krispiga potatisbullar.
![Blodpudding i ugn](https://www.hemmanytt.se/wp-content/uploads/2021/11/blodpudding-i-ugn.png)
Receptet – Så gör du:
Blodpudding i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 1 st valfri mängd blodpudding
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär blodpuddingen i centimetertjocka skivor.
- Lägg på ett bakplåtspapper på din plåt, eller i din ugnsform. Alternativt kan du smöra in en ugnsform.
- Låt bakas i ugnen i 10 minuter, innan du vänder blodpuddingskivorna och bakar i 10 minuter till.
- Klart! Servera gärna med krispig potatis (potatisbullar), lingonsylt, rivna morötter, och stekt bacon.
Lätt att göra.