Dadelbollar utan nötter – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på dadelbollar utan nötter!

Dessa dadelbollar utan nötter tar bara 5 minuter att göra och är ett perfekt komplement till lunchlådan, till frukost, eller som ett hälsosamt mellanmål när som helst på dagen!

Ett helt perfekt nötfritt recept på dadelbollar, som verkligen tar vara på dina härligt söta och klibbiga dadlar. Passar bra om man exempelvis är allergisk mot nötter eller helt enkelt inte har det hemma.

Förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur i 5-7 dagar, eller frys in på en bakplåtspappersklädd plåt och överför till en fryspåse. Förvaras i frysen i upp till 3 månader.

Kort sagt så älskar jag detta recept på dadelbollar utan nötter och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Dadelbollar utan nötter

Receptet – Så gör du:

Dadelbollar utan nötter

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa dadelbollar utan nötter tar bara 5 minuter att göra och är ett perfekt komplement till lunchlådan, till frukost, eller som ett hälsosamt mellanmål när som helst på dagen!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 16 dadelbollar

Ingredienser
 

  • 1,25 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos
  • 0,75 dl kakao
  • 1 msk honung eller sirap
  • 3,5 dl urkärnade dadlar, cirka 16 st
  • 2 msk solrosfrön

Instruktioner

  • Lägg havregryn och riven kokos i en mixer och mixa några gånger tills det är finmalt.
  • Tillsätt kakao, dadlar, solrosfrön och honung/sirap och mixa tills blandningen går ihop en smet. Tillsätt ytterligare några droppar honung/sirap om det inte riktigt går ihop och mixa igen.
  • Rulla blandningen till bollar och rulla i strimlad kokos om så önskas.
  • Njut av dina dadelbollar utan nötter!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Dadelbollar utan nötter

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar