Benfri kotlettrad i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på benfri kotlettrad i ugn!

Gör enkelt en riktigt saftig och mör benfri kotlettrad i ugn med detta härliga recept!

Detta goda recept på benfri kotlettrad i ugn är så lätt och trevligt att förbereda. Det smakar dessutom så himla gott och får hela hemmet att dofta fantastiskt under tillagningen!

Detta är en måltid som är enkel att laga, men som glädjer även de mest kräsna ätarna. Kryddningen är enkel, med vitlökspulver, lökpulver, salt, peppar och olivolja. Dessa få ingredienser fungerar så vackert tillsammans och lyfter verkligen köttet!

En bra sak med detta recept är att det är väldigt praktiskt när det gäller tillagningen. Bara en snabb kryddning och sen in i ugnen! Detta ger tid till annat, exempelvis att förbereda diverse tillbehör som man ska ha till!

Benfri kotlettrad i ugn

Receptet – Så gör du:

Benfri kotlettrad i ugn

4.9/5 ( 208 röster )
Gör enkelt en riktigt saftig och mör benfri kotlettrad i ugn med detta härliga recept! För mig är detta det bästa receptet på benfri kotlettrad i ugn!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 1 t 40 minuter
Totalt 1 t 45 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • cirka 2 kg benfri kottletrad
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°C.
  • Gnid in hela den benfria kotlettraden med olivolja. Gnid sedan in salt, peppar, vitlökspulver och lökpulver över ytan på alla sidor.
  • Lägg den benfria kotlettraden med fettsidan uppåt i en ugnsform.
  • Tillaga i mitten av ugnen i 10 minuter.
  • Sänk värmen till 175°C och tillaga i 20 minuter per 450 g benfri kotlettrad, tills den inre temperaturen är 63°C om du använder en termometer.
  • Ta ut ur ugnen och lägg en bit folie löst ovanpå. Låt köttet vila i 10 minuter.
  • Överför till en skärbräda för att skiva för servering.
  • Njut av din benfria kotlettrad i ugn med tillbehör!
Nyckelord Benfri kotlettrad i ugn
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar