Scones med rågmjöl – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones med rågmjöl!

Gör härliga scones med rågmjöl snabbt och enkelt till en fin frukost, ett gott kvällsthé, eller till när som helst egentligen. Dessa scones med rågmjöl är otroligt goda!

Dessa scones innehåller lite mer fibrer tack vare det goda rågmjölet. Vill du ha lite rustikare, rejälare scones som ändå behåller den klassiska saftigheten så rekommenderar jag verkligen dessa scones med rågmjöl!

Jag gillar att servera dessa scones med thé, honung, och sedan bland annat smör, färskost, marmelad och sylt.

Kort sagt så älskar jag detta recept på scones med rågmjöl och rekommenderar det starkt. Så fina, goda, och värda att göra tycker jag. Testa gärna receptet nedan!

Scones med rågmjöl

Receptet – Så gör du:

Scones med rågmjöl

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör härliga scones med rågmjöl snabbt och enkelt till en fin frukost, ett gott kvällsthé, eller till när som helst egentligen. Dessa scones med rågmjöl är otroligt goda!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 8 scones

Ingredienser
 

  • 4,5 dl rågmjöl
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 3 dl filmjölk

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250°C.
  • Blanda rågmjöl, vetemjöl, salt, och bakpulver i en stor skål eller bunke.
  • Hyvla ned smöret i blandningen, och smula till mjölet blivit grynigt.
  • Tillsätt filmjölken. Tillsätt lite mer om det är torrt.
  • Forma sconesen, och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda dina scones på 250°C i mitten av ugnen i 10 minuter.
  • Färdigt! Ta ut och låt svalna. Njut av dina scones med rågmjöl!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Scones med rågmjöl

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar