Bandspagetti – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på bandspagetti!

Även om det kan verka skrämmande svårt innan man börjar, så är det faktiskt ganska lätt att göra färsk bandspagetti hemma. Bandspagetti är förmodligen den enklaste formen av pasta att ta itu med för nybörjare som gör sin egna pasta. Det perfekta komplementet till varje pastarätt är en riktigt god pasta!

Bandspagetti

För detta recept krävs ingen pastamaskin, men du kan använda det om du vill!

Det finns inget bättre än hemlagad pasta, och denna hemgjorda bandspagetti har den smak och konsistens du förväntar dig av färsk pasta. Det är inte så svårt som du tror, ​​jag lovar!

Jag älskar färsk pasta och min favorit är bandspagetti. När du gör hemmagjord pasta börjar du med ett recept och du kan göra vilken form pasta du väljer, från denna tagliatelle till lasagneplattor och spagetti.

Bandspagetti

Jag tycker att matlagning är en ständig inlärningsprocess, och ju mer man lagar mat, speciellt nya recept, desto mer lär du dig. Den senaste färska pastan jag gjorde var tortellini och där jag gillar hur den blev så upptäckte jag att tillsats av olivolja och lite vatten ger en mjukare och mjukare deg.

Det mest effektiva sättet att göra pasta är det gammalmodiga sättet. Så som de har gjort i Italien i århundraden. Bara en platt arbetsyta och en gaffel. Du gör en brunn med mjölet, tillsätt sedan ägg, och eventuellt salt, olivolja och vatten, sedan är det bara att blanda tills degen går ihop.

Bandspagetti

Receptet - Så gör du:

Bandspagetti

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Även om det kan verka skrämmande svårt innan man börjar, så är det faktiskt ganska lätt att göra färsk bandspagetti hemma. Bandspagetti är förmodligen den enklaste formen av pasta att ta itu med för nybörjare som gör sin egna pasta.
Förberedelser 55 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

 • 2 st ägg
 • 200 g "00-mjöl", plus extra för att pudra

Instruktioner

 • Lägg 180g av 00-mjölet på en stor träskiva. Häll resterande 20 g mjöl i en liten skål, redo att användas vid behov.
 • Forma mjölet till en brunn/vulkan med ett stort hål i mitten, knäck sedan äggen och häll dem i mitten.
 • Vispa äggen lätt med en gaffel och blanda sedan in mjölet lite i taget. Det är viktigt att mjölet gradvis vispas in i äggen för att säkerställa att brunnens väggar inte går sönder och läcker ut. Tillsätt de reserverade 20 g mjöl om degen är för fuktig.
 • För ihop blandningen med en spatel och händerna tills du får en enhetlig degboll.
 • Bearbeta bandspagettidegen med nedre delen av handflatan i 10–15 minuter, eller tills blandningen är slät och väldigt elastisk. Slå in degen i plastfolie och ställ in i kylen i minst 30 minuter.
 • Pudra en träskiva med 1 msk mjöl. Packa upp degen från kylen och platta till den med en kavel. Kavla ut degen till tunna pastaark, mindre än 1 mm tjocka.
 • Om du har en pastamaskin, dela degen i 4 innan du kavlar ut den.
 • För att skära pastabladen i bandspagetti, rulla ihop arken och skär i stora 0,75 cm remsor. För tagliatelle, snurra till de uppskurna bandspagettiremsorna och snurra till små bon. Pudra bona med rikligt med mjöl för att förhindra att de fastnar och klibbar.
 • Koka bandspagettin/tagliatellen inom några timmar efter att du gjort den, i kokande saltat vatten i 3–5 minuter innan den serveras med din favoritsås. Alternativt kan du frysa i upp till 1 månad. För att frysa pastan, lägg den platt på en bricka klädd med bakplåtspapper och frys in i 1 timme, för över sedan till en fryspåse eller annan lämplig behållare.
 • Njut av din bandspagetti!
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Bandspagetti

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar