Asiatisk salladsdressing – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på asiatisk salladsdressing!

Denna asiatiska salladsdressing tar bara 5 minuter att göra och den är enkel, snabb och riktigt god. Den kräver bara några få ingredienser såsom sesamolja, risvinäger, honung och sojasås. Passar riktigt bra till alla typer av sallad!

Detta recept kräver 6-7 st enkla ingredienser som man oftast har hemma redan, samt 5 minuters tillagningstid. Sedan har man denna goda asiatiska salladsdressing färdig och klar till alla ens sallader!

Denna goda asiatiska salladsdressing passar perfekt till alla typer av sallader då den är så pass mångsidig. En riktig favorit för en snabb sallad man antingen ska äta direkt, eller ta med som matlåda.

Med syrlig risvinäger, tillsammans med söt honung och god sojasås, i kombination med sesamolja, får man till en ljuvlig, klassiskt östasiatisk smak till sin sallad. Eventuella rester går riktigt bra att förvara i kylen i upptill en vecka enligt egen erfarenhet. Tänk då på att använda en lufttät burk eller låda, eller en skål övertäckt med plastfolie.

Receptet anger ingredienser för 8 serveringar, men det är riktigt enkelt att exempelvis dubbla eller halvera ingredienserna om man vill ha antingen mer, eller mindre dressing.

Kort sagt älskar jag denna asiatiska salladsdressing och tycker den är riktigt värd och enkel att göra. Jag hoppas ni ska tycka om den lika mycket som jag går. Testa gärna, så önskar jag en riktigt smaklig måltid!

Asiatisk salladsdressing

Receptet – Så gör du:

Asiatisk salladsdressing

4.9/5 ( 82 röster )
Denna asiatiska salladsdressing tar bara 5 minuter att göra och Den är enkel, snabb och så god, och den kräver bara några få ingredienser såsom sesamolja, risvinäger, honung och sojasås. Passar riktigt bra till alla typer av sallad!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 msk honung
  • 0,5 dl risvinäger
  • 1,5 tsk sojasås
  • 3 msk sesamolja
  • 1 st liten nypa salt
  • 1 st hackad vitlöksklyfta (valfri)

Instruktioner

  • Skaka ihop alla ingredienser i exempelvis en burk.
  • Färdigt! Denna asiatiska salladsdressing kan förvaras i kylen i upp till 2 veckor (med vitlöken 1 vecka).
  • Njut av din goda dressing!
Nyckelord Asiatisk salladsdressing
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar