Amerikansk äppelkaka – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på amerikansk äppelkaka!

Detta recept på amerikansk äppelkaka med inspiration från USA ger en härligt saftig, enkel och smakrik äppelkaka som alla uppskattar!

Denna mjuka, fluffiga och goda amerikanska äppelkaka kombinerar goda smaker från äpple, kanel, mandel, och sockerkaka som fungerar perfekt ihop.

Mandeln ger lite crunch till en annars riktigt mjuk och saftig amerikansk äppelkaka som jag verkligen tycker är en smaksensation.

Kort sagt älskar jag denna amerikanska äppelkaka och tycker det är ett riktigt bra recept. Testa gärna enligt anvisningarna nedan!

Amerikansk äppelkaka

Receptet – Så gör du:

Amerikansk äppelkaka

4.8/5 ( 117 röster )
Detta recept på amerikansk äppelkaka med inspiration från USA ger en härligt saftig, enkel och smakrik äppelkaka som alla uppskattar!
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 1 t
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

Äppelkakan

  • 3,75 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 1 st stort rött äpple, skalat och grovt hackat
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,25 dl rapsolja
  • 1,25 dl grekisk yoghurt

Toppingen

  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk smör, smält
  • 1 dl mandelspån

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C. Smörj och klä en rund kakform, ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper.
  • I en stor skål, blanda mjöl, bakpulver, socker, och vaniljsocker. Tillsätt hackat äpple och rör om för att kombinera ingredienserna i skålen.
  • Tillsätt ägg, olja och yoghurt i en separat skål. Vispa hastigt bara för att bryta upp äggulorna.
  • Tillsätt skålen med våta ingredienser till skålen med torra ingredienser, och blanda försiktigt tills att allt blandas. Se dock till att du inte överblanda. Häll smeten i den förberedda formen.
  • För att göra kanel- och mandeltoppningen, kombinera kanel, socker, smör och mandelspån. Blanda ihop tills det blidas saftiga klumpar. Strö toppingen över tårtsmeten.
  • Grädda kakan i cirka 30-35 minuter. Man kan kontrollera att kakan är klar när en tandpetare som sticks in i mitten av kakan kommer ut ren.
  • Ta ut ur ugnen och flytta över kakan till ett galler för att låta svalna helt.
  • Njut av din amerikanska äppelkaka!
Nyckelord Amerikansk äppelkaka
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar