Vildsvinsfärsbiffar – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vildsvinsfärsbiffar. Dessa ljuvliga vildsvinsfärsbiffar gillar jag att servera tillsammans med potatis och en sås, såsom tzatziki, svampsås eller gräddsås.

Vilt kött är det många som tycker är godare. Jag är beredd att hålla med. Det smakar friskt och färskt.

När det kommer till vildsvin så är detta helt klart en favorit hemma hos oss.

  • Det man ska tänka på med vilt kött (inklusive vildsvin) är att verkligen se till så det är stekt rakt igenom. Inga rött eller rått i biffen vill man se, så att säga. Kontrollera detta innan du avslutar stekningen.

I övrigt görs detta recept på basingredienser som alla fungerar riktigt bra ihop och på något sätt lyfter smakerna. Det allra mesta i listan på ingredienser har man ofta hemma redan!

Här nedanför kommer receptet med både ingredienser och instruktioner! Smaklig måltid!

vildsvinsfärsbiffar

Receptet – Så gör du:

Vildsvinsfärsbiffar

4.9/5 ( 109 röster )
Dessa ljuvliga vildsvinsfärsbiffar gillar jag att servera tillsammans med potatis och en sås, såsom tzatziki, svampsås eller gräddsås.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 1 kg vildsvinsfärs
  • 3 dl matgrädde
  • 2 st gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 msk kalvfond
  • 4 msk smör

Instruktioner

  • Blanda ströbröd med matgrädde, kalvfond, timjan, salt och svartpeppar i en bunke.
  • Låt blandningen stå och vila i 5 minuter.
  • Blanda ner vildsvinsfärsen och riven vitlök och lök i bunken, tills att du får en jämn smet.
  • Forma jämnstora biffar med händerna. Du kan alltid ha på dig en plasthandske eller skölja av dina händer med vatten för att se till att färsen inte fastnar.
  • Ställ en stekpanna på spisen med smör i, och sätt på medelhög värme. Stek biffarna rakt igenom, och låt sedan vila i exempelvis en ugnsform eller på en tallrik.
  • Färdigt! Servera gärna med potatis och en sås (tzatziki, yoghurtsås, gräddsås eller svampsås är några rekommendationer)!

Anteckningar

Det man ska tänka på med vilt kött (inklusive vildsvin) är att verkligen se till så det är stekt rakt igenom. Inga rött eller rått i biffen vill man se, så att säga. Kontrollera detta innan du avslutar stekningen.
Nyckelord vildsvinsfärsbiffar
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar