Världens godaste pastasås – Recept

4.8/5 baserat på 25 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste pastasås!

Denna pasta är världens godaste pastasås för mig. Det är en pastasås med passerade tomater, grädde, och mozzarella, som verkligen gifter sig och blir en riktigt härlig, krämig pastasås!

Denna pasta, som jag kallar världens godaste pasta, passar bra med en enkel sallad, eller varför inte vitlöksbröd?

Jag gillar att använda penne – det är det mest typiska sättet att göra denna såspasta på, men du kan använda vilken pasta du vill. Gör den gärna med ravioli och den håller samma världsklass. Du kan också använda spagetti, makaroner, linguine, kort sagt vilken pasta som helst som du tror passar!

Prova gärna att inkludera lite protein vid sidan av, såsom ugnsbakade kycklingbröst eller köttfärsbiffar. Du kan också blanda i den ugnsbakade kycklingen direkt i pastan!

Gör pastasåsen precis så krämig och ostig som du vill. De angivna måtten i receptet är min perfekta balans som är världens godaste pasta för mig, men andra kan vilja ha lite mer eller mindre ost eller grädde! Anpassa på samma sätt gärna kryddningen efter din smak. Buljongtärningen tillför sälta, så smaka av innan du tillsätter något salt.

Jag använder mozzarellaost som har rörts ner i såsen i sista minuten vilket gör den sliskig och läcker. Du kan även toppa den färdiga rätten med lite färsk parmesan om så önskas, eller varför inte lite extra mozzarella?

Världens godaste pastasås

Receptet – Så gör du:

Världens godaste pastasås

4.8/5 baserat på 25 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna pasta är världens godaste pastasås för mig. Det är en pastasås med passerade tomater, grädde, och mozzarella, som verkligen gifter sig och blir en riktigt härlig, krämig pastasås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 300 g valfri pasta, jag gillar penne
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 4 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 dl passerade tomater, gärna av italienska märket Mutti
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 st kycklingbuljongtärning, smulad
  • 1 nypa socker
  • strö över några röda chiliflakes
  • salt och peppar efter smak
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 dl riven mozzarellaost

Instruktioner

  • Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen, låt den rinna av, men spara lite av pastavattnet.
  • Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt smör och olivolja. När smöret har smält, tillsätt löken och fräs i 4 minuter tills den mjuknat. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare en minut.
  • Tillsätt de passerade tomaterna, torkad basilika, smulad kycklingbuljongtärning, socker, röda chiliflakes och salt och peppar efter smak. Sjud i några minuter och tillsätt sedan grädden, mjölken och den strimlade mozzarellan.
  • Tillsätt den kokta pastan, blanda ihop och värm i några minuter. Om såsen är för tjock, tillsätt en skvätt pastavatten, som också ger lite extra smak.
  • Servera världens godaste pastasås på en gång. Några tips på tillbehör är lite riven parmesan eller extra mozzarella, och gärna en fräsch sallad och ugnsbakad kyckling!
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Världens godaste pastasås

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar