Tårtbotten i långpanna – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tårtbotten i långpanna!

Att använda långpanna för att göra tårtbotten är ett riktigt bra sätt att få en riktigt saftig, mjuk och luftig tårtbotten. Gör en långpanna med detta enkla recept, som är snabbt, enkelt och riktigt gott!

Detta är ett riktigt bra recept på tårtbotten som ger ett resultat som är superlätt och luftigt. Så enkelt och smidigt och det kräver inte så många ingredienser.

Jag rekommenderar starkt att låta äggen rumstempereras innan man sätter igång, då det blir mycket bättre när man vispar dem då.

Kort sagt älskar jag att göra tårtbotten i långpanna och tycker det är riktigt värt att göra. Så gott, saftigt och luftigt. Testa gärna receptet för en långpanna (cirka 30×40 cm) nedan!

Tårtbotten i långpanna

Receptet – Så gör du:

Tårtbotten i långpanna

4.9/5 ( 193 röster )
Att använda långpanna för att göra tårtbotten är ett riktigt bra sätt att få en riktigt saftig, mjuk och luftig tårtbotten. Gör en långpanna med detta enkla recept, som är snabbt, enkelt och riktigt gott!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 1 långpanna

Ingredienser
  

  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 5 st rumstempererade ägg
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • I en skål, vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Låt detta ta den tid som krävs, cirka 12 minuter.
  • Plocka fram en bunke och blanda strösocker, potatismjöl, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt till äggsockerblandningen och rör om, så det precis blandas väl.
  • Täck din långpanna (med måtten cirka 30×40 cm) med bakplåtspapper och fördela ut smeten.
  • Ställ in i ugnen på ett galler i den nedre tredjedelen av ugnen, och grädda i ca 10-12 minuter. Testa om tårtbotten är klar genom att sticka ned en tandpetare i den, tandpetaren ska vara helt torr.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Vänd efter några minuter upp på galler.
  • Njut av din tårtbotten tillagad i långpanna!
Nyckelord Tårtbotten i långpanna
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar