Svartvinbärssylt med syltsocker – Recept

4.8/5 baserat på 27 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på svartvinbärssylt med syltsocker!

Denna svartvinbärssylt med syltsocker är en perfekt sylt till ostkexen, smörgåsen, eller efterrätt.

Denna svartvinbärssylten görs med syltsocker vilket gör att den blir enklare att göra samt håller längre. Med syltsocker kan svartvinbärssylten förvaras i rumstemperatur på en mörk, sval plats, även fast kyl är att föredra.

Syltsocker är ett speciellt socker som innehåller fruktpektin, vilket är en naturligt förekommande substans som finns i många frukter och grönsaker. När det kokas tillsammans med bär och vatten bildar fruktpektinet en geléaktig substans som hjälper till att hålla ihop bären och ge sylten en riktigt fin konsistens.

Att använda just syltsocker till sylten gör att svartvinbärssylten blir lättare att skeda upp och servera, och det blir också lättare att få en jämn och fin textur på sylten.

En bra idé är att sterilisera burkarna för att garantera längsta bästa hållbarhetstid. Här är min guide till detta!

Kort sagt så älskar jag denna svartvinbärssylt med syltsocker och tycker verkligen den är värd att göra.

Svartvinbärssylt med syltsocker

Receptet – Så gör du:

Svartvinbärssylt med syltsocker

4.8/5 baserat på 27 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna svartvinbärssylt med syltsocker är en perfekt sylt till ostkexen, smörgåsen, eller efterrätt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 2 burkar

Ingredienser
 

  • 2 l (1 kg) svarta vinbär
  • 1 kg syltsocker
  • 0,5 l vatten

Instruktioner

  • Rensa dina svartvinbär och skölj av dem.
  • Lägg svartvinbären i en kastrull tillsammans med vattnet.
  • Koka upp långsamt och låt sedan puttra på medelvärme i i 15 minuter. Ta av från plattan och rör ned syltsockret.
  • Koka sedan vidare på låg värme i cirka 5 minuter tills sockret löst sig. Skumma bort eventuellt skum med en slev.
  • Häll upp den varma svartvinbärssylten i rena burkar upp till kanten och försegla burkarna direkt. Förvaras med fördel kyl, men rumstemperatur fungerar också.
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Svartvinbärssylt med syltsocker

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar