Snabbsaltad västeråsgurka – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på snabbsaltad västeråsgurka!

Snabbsaltad västeråsgurka går snabbt att göra och är ett perfekt tillbehör till exempelvis husmanskost, grillat, eller hamburgare! Förvara i burken i cirka tre dagar före servering, sedan är de färdiga att äta!

I detta recept på snabbsaltade västeråsgurkor läggs hela västeråsgurkor ned i burken. Sedan fyller vi på med dillkronor och en avsvalnad lag, och låter stå kallt och mörkt i tre dagar.

Glöm inte att sticka små hål på gurkorna med en grov nål eller sticka så att lagen kommer åt insidan på gurkan!

Som alltid när det kommer till mat som förvaras i burk så blir hållbarheten bättre om burken är steriliserad. Här är vår guide till att sterilisera burkar!

Som ordet snabbsaltad antyder så går denna saltning väldigt snabbt! Man behöver bara vänta tre dagar på att gurkorna i burken blir färdiga för att ätas!

Nej, har ni några goda västeråsgurkor som ni vill göra något med, så kan jag helt klart rekommendera detta mycket uppskattade receptet. Ni hittar alla anvisningar precis här nedanför!

Snabbsaltad västeråsgurka

Receptet – Så gör du:

Snabbsaltad västeråsgurka

4.9/5 ( 154 röster )
Snabbsaltad västeråsgurka går snabbt att göra och är ett perfekt tillbehör till exempelvis husmanskost, grillat, eller hamburgare! Förvara i burken i cirka tre dagar före servering, sedan är de färdiga att äta!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

  • 10 st västeråsgurkor
  • 10 dl vatten
  • 0,5 dl salt
  • 2 msk ättika
  • 2 tsk strösocker
  • 10 st dillkronor

Instruktioner

  • Skölj och borsta västeråsgurkorna och stick dem med en sticka eller grov nål.
  • Skölj dillkronorna.
  • Koka upp ättika, strösocker, vatten och salt i en kastrull till en lag. Ta av från värmen och låt svalna.
  • Lägg gurkorna med dillkronorna i rena burkar, och fyll upp med lagen nästa hela vägen upp i burken, lämna några centimeter luft.
  • Lägg gärna en tyngd i burken så allt hamnar under lagen, försegla lufttätt och förvara sedan mörkt och svalt.
  • Efter att det hela stått tre dygn är västeråsgurkan färdig att ätas!
Nyckelord Snabbsaltad västeråsgurka
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar