Kokta gröna linser – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett riktigt gott recept på kokta gröna linser!

I denna artikel kommer vi att utforska en enkel och näringsrik rätt som kan ge en härlig touch till din middag – kokta gröna linser! Gröna linser är inte bara en fantastisk källa till protein och fibrer, utan de erbjuder också en krämig och fyllig textur som kommer att imponera på dina smaklökar.

Gröna linser har blivit allt mer populära i matlagningsvärlden, och det är inte svårt att förstå varför. Deras vackra gröna färg och näringsrika sammansättning gör dem till en idealisk komponent i olika rätter. Med en mild och jordig smak är gröna linser mångsidiga och kan enkelt anpassas för att passa olika smakpreferenser.

För att förbereda de kokta gröna linserna börjar vi med att skölja dem noggrant för att rengöra dem. Därefter kokar vi linserna i vatten tills de blir mjuka men inte överkokta. Tillsättning av salt och eventuellt ett lagerblad ger linserna extra smak och arom.

När linserna är färdigkokta, har du möjlighet att tillsätta en liten gnutta olivolja för att ge dem en glansig yta och en subtil olivoljesmak. Servera de kokta gröna linserna på en vacker tallrik och toppa med färsk persilja eller koriander för en färgstark och fräsch touch.

Dessa kokta gröna linser är en idealisk sidorätt som kan komplettera en mängd olika huvudrätter. De passar perfekt med kyckling, fisk, vegetariska grytor eller till och med som en del av en sallad. Med deras höga proteininnehåll är de också ett utmärkt alternativ för vegetarianer och veganer.

Gröna linser är inte bara läckra utan också fullpackade med näringsämnen. De innehåller essentiella mineraler som järn och magnesium, liksom B-vitaminer och antioxidanter. Denna näringsrika rätt är inte bara god för smaklökarna utan också för kroppen.

Så varför inte ge ditt middagsbord en färgstark och hälsosam touch genom att inkludera kokta gröna linser? De är enkla att tillaga, kräver få ingredienser och kan enkelt anpassas för att passa olika smaker.

Njut av den krämiga konsistensen och den fylliga smaken som de kokta gröna linserna erbjuder och låt dem bli en favorit på middagsbordet! Ge detta recept en chans och låt din kreativitet flöda när du utforskar olika kombinationer med dessa härliga linser. Smaklig måltid!

Kokta gröna linser

Receptet – Så gör du:

Kokta gröna linser

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa kokta gröna linser är en fantastisk och näringsrik sidorätt som passar perfekt till olika huvudrätter. De kompletterar kyckling, fisk, vegetariska grytor och många andra rätter på ett läckert sätt. Gröna linser är rika på protein, fibrer och mineraler, vilket gör dem till ett hälsosamt tillskott till din måltid.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 2 dl okokta gröna linser
 • 6 dl vatten
 • 1 tsk salt
 • 1 st lagerblad valfritt, för extra smaksättning
 • 1 tsk olivolja valfritt, ger extra smak och glans
 • Färsk persilja eller koriander för garnering valfritt

Instruktioner

 • Skölj de gröna linserna i ett durkslag under kallt rinnande vatten för att rengöra dem.
 • I en kastrull, tillsätt de sköljda gröna linserna och täck dem med vattnet angivet i receptet.
 • Tillsätt saltet i vattnet och rör om för att blanda.
 • Om du vill, lägg till ett lagerblad i kastrullen för extra smaksättning av linserna.
 • Sätt kastrullen på spisen och låt vattnet koka upp.
 • När vattnet kokar, sänk värmen till medel-låg och låt linserna sjuda i ca 20-25 minuter eller tills de är mjuka men inte överkokta. Rör om då och då för att undvika att linserna fastnar i botten av kastrullen.
 • När linserna är färdigkokta, häll av eventuell överflödig vätska från kastrullen, exempelvis med en sil.
 • Tillsätt olivolja om du önskar extra smak och glans till linserna (valfritt).
 • Om du använde lagerbladet, ta bort det från kastrullen.
 • Servera de kokta gröna linserna på en tallrik och garnera med färsk persilja eller koriander om du önskar.
 • Dessa kokta gröna linser är en fantastisk och näringsrik sidorätt som passar perfekt till olika huvudrätter. De kompletterar kyckling, fisk, vegetariska grytor och många andra rätter på ett läckert sätt. Gröna linser är rika på protein, fibrer och mineraler, vilket gör dem till ett hälsosamt tillskott till din måltid.
 • Ge detta recept en chans och njut av den krämiga konsistensen och den fylliga smaken av de kokta gröna linserna. De kommer säkert att bli en favorit på middagsbordet och imponera på dina nära och kära! Smaklig måltid!
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Kokta gröna linser

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar