I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sjögrässallad!
Prova en annan sorts sallad med detta recept på sjögrässallad. Sjögrässallad är inte bara gott och fantastiskt enkelt att förbereda, det är också fullspäckat med hälsofördelar! Snabbt, enkelt, och gott!
Sjögrässallad är perfekt när den kombineras med en bricka med sushi eller din asiatiska favoritsoppa! I motsats till vad man tror så kan man faktiskt göra den hemma på bara 10 minuter!
Denna läckra sjögrässallad i japansk stil serveras vanligtvis som förrätt till japansk mat och sushibarer. Den perfekta syrliga sidorätten som passar till alla måltider!
Detta recept är så himla värt att göra och det är inte så svårt som man först kan tro! Otroligt gott och härliga toner av salt, sött, och syrligt. Kort sagt precis som man vill ha det i en riktigt god och snabb sjögrässallad! Här precis nedanför kommer receptet!
Receptet - Så gör du:
Sjögrässallad
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 55 g torkat sjögräs
- 2 st schalottenlökar, finhackade
- 3 msk sojasås
- 2 msk risvinäger
- 2 msk mirin (sött risvin, alternativt lite vitt vin med lite strösocker)
- 2 msk sesamolja
- 2 nypor cayennepeppar
- 2 tsk ingefära, riven
- 1 liten liten röd chili (valfritt)
- 1 msk sesamfrön (valfritt)
Instruktioner
- Skölj sjögräset och lägg sedan i en skål och blöt den i minst 5 gånger volymen vatten. Låt vila ca 10 minuter tills den är fuktig och mjuk.
- Blanda under tiden de återstående ingredienserna i en salladsskål, förutom sesamfröna.
- Häll av och krama försiktigt tången för att ta bort överflödigt vatten. Hacka eller skär upp med en sax och lägg sedan i salladsskålen.
- Rör om, smaka av och tillsätt mer krydda om det behövs. Garnera med valfria sesamfrön och lite chili, om du vill, och servera sedan!
- Njut av din sjögrässallad!