Scones med vatten – Recept

4.8/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på scones med vatten!

Njut av härliga scones tillagade med vatten i smeten. Dessa scones blir riktigt goda och kräver ingen mjölk eller liknande, utan endast vanligt vatten från kranen!

Dessa scones är riktigt goda tillsammans med en fin sylt och en kopp thé. De kräver inga komplicerade ingredienser utan görs med vatten.

Jag älskar att göra detta recept på scones för att sedan förvara till veckans frukostar, mellanmål, och kvällsthé.

Kort sagt rekommenderar jag starkt dessa scones med vatten och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna!

Scones med vatten

Receptet – Så gör du:

Scones med vatten

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av härliga scones tillagade med vatten i smeten. Dessa scones blir riktigt goda och kräver ingen mjölk eller liknande, utan endast vanligt vatten från kranen!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 10 scones

Ingredienser
 

  • 10 dl vetemjöl
  • 7 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 120 g margarin eller smör, rumstempererat
  • 2,5 dl vatten

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 215°C.
  • Blanda mjöl, bakpulver, och salt genom att röra om i en bunke.
  • Tärna margarinet/smöret och knåda in det i de torra ingredienserna med hjälp av händerna.
  • Tillsätt vattnet till blandningen och rör om. När vattnet har blandats in mer, använd händerna för att knåda till en enhetlig deg.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och forma sconesen. Placera dina scones ovanpå plåten.
  • Skär ett snitt ovanpå varje scone och grädda i ugnen i cirka 12 minuter.
  • Njut av dina scones med vatten!
Måltid Efterrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Scones med vatten

3 Kommentarer

  1. 4 stars
    Jag gjorde nästan exakt detta recept innan jag såg den. Jag hade ingen mat hemma så tog bara vad jag hade och det blev facktiskt gott. Så jag gillat detta recept…

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar