Rispudding – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel vill jag ge er ett ljuvligt recept på en otroligt god och härlig rispudding!

Denna rispudding efter klassiskt recept är härligt krämig och fin i smaken. Enkel att göra med perfekt sötma bara fyra ingredienser!

En rispudding för mig är ljuvligt krämig, med inte alltför mycket sötma! Med bara fyra ingredienser görs denna klassiska rispudding.

Medan rispuddingen puttrar på spisen så tjocknar den och blir alldeles ljuvlig. Tänk dock på att den tjocknar lite extra när den väl tillåts svalna!

Genom att tillsätta och röra ned lite kall mjölk precis innan servering så får den lite god saftighet, det är ett riktigt bra knep.

Vill man ha fler portioner rispudding så går det riktigt bra att dubbla receptet eller liknande!

Sammanfattningsvis så är rispudding är alltid trevligt, och serveras gärna med lite kanel. För en riktigt trevlig stund, testa gärna detta recept med anvisningarna här nedanför!

Rispudding

Receptet – Så gör du:

Rispudding

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En otroligt god och härlig rispudding! Denna rispudding efter klassiskt recept är härligt krämig och fin i smaken. Enkel att göra med perfekt sötma bara fyra ingredienser!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 dl långkornigt vitt ris
  • 13 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • I en stor kastrull, kombinera lite mer än hälften av mjölken med allt strösocker och salt. Koka upp på medelhög värme.
  • Rör ned riset och sänk värmen till låg. Justera värmen så att det sjuder bara lite lätt.
  • Låt puttra lätt i 45-60 minuter, rör om då och då, tills att puddingen tjocknar och får en konsistens som påminner om yoghurt. Tänk på att rispuddingen tjocknar lite extra när den väl svalnar.
  • När rispuddingen tjocknat fint, ta bort från värmen och låt svalna i rumstemperatur. Säll sedan in i kylen övertäckt.
  • Rör ned ungefär 2 deciliter kall mjölk i rispuddingen strax innan servering. Servera och strö över lite malen kanel om så önskas!
  • Färdigt! Njut av din goda rispudding!
Måltid Efterrätt, Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Rispudding

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar