I denna artikel ger jag mitt bästa recept på pannkakor med vatten!
Istället för mjölk så kan du använda vatten till dina pannkakor, vilket detta recept är ett riktigt bra exempel på. Få till riktigt goda och saftiga pannkakor med vatten i smeten med detta recept!
Ibland har man inte mjölk hemma, eller kan av andra anledningar inte använda det. Då är pannkakor med vatten lösningen!
Dessa pannkakor är ljuvliga med sylt, grädde, eller hasselnötskräm, eller varför inte keso och gräddfil för ett salt alternativ bland tillbehören?
Kort sagt älskar jag dessa pannkakor med vatten och kan starkt rekommendera dem. Testa gärna!
Receptet – Så gör du:
Pannkakor med vatten
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl vetemjöl
- 3 msk strösocker
- 2 tsk bakpulver
- ¼ tsk salt
- 2,5 msk smör
- 1,75 dl vatten
- 1 st ägg
Instruktioner
- Sikta ihop vetemjölet, strösockret, saltet och bakpulvret i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
- Vispa upp ägget i en skål. Smält smöret i antingen en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Tillsätt vattnet till smöret, och sedan ägget. Blanda väll.
- Häll smörblandningen i till de torra ingredienserna och blanda till en enhetlig smet. Det är okej om det finns några klumpar i degen.
- Tillsätt lite matfett i en stekpanna och tillaga pannkakorna på medelhög värme på spisen, cirka 0,5 dl smet åt gången. Låt pannkakorna stekas cirka 4 minuter per sida.
- Repetera för all smet, färdiga pannkakor läggs på en tallrik.
- Njut av dina pannkakor med vatten!
Mina blev som amerikanska pannkakor. Jättegoda 😋
Så små!?
Men goda!
Pannkakorna smakar som en blandning av vanliga och amerikanska pannkakor. Helt klart godkända när man inte har mjölk hemma.
Härliga!
Det blir aldrig som det står och sedan beror det på hur stora man gör.
Jag måste ha gjort nånting fel. Pannkakorna blev jättegoda, men inte 6 portioner… Som jag räknar portioner. Det blev ca 8 pannkakor.