Mandelpotatispuré – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på mandelpotatispuré!

Denna mandelpotatispuré är klassisk och otroligt god och lyxig. Mandelpotatisens delikata, gryniga konsistens och smak passar perfekt till en fyllig puré, som är god till exempelvis kött, fisk, fågel, eller löjrom!

Jag är fullständigt förälskad i mandelpotatispuré. Med detta recept får den en härligt nötigt god smak, och en riktigt krämig konsistens. Kort sagt allt det man önskar sig!

Att göra mandelpotatispuré är ett riktigt enkelt och smidigt sätt att lyxa till både finare tillställningar och vardagsrätter. Den kan göras väldigt lyxigt, men också riktigt enkelt, beroende på vad den serveras till. I vilket fall går den riktigt snabbt och smidigt att göra, men likväl är det ett recept som imponererar på gästerna!

Garnera gärna med lite hackad persilja för en trevlig syn på matbordet och ytterligare lite goda smaker. Sammanfattningsvis så tycker jag väldigt mycket om detta recept, för jag tycker det tar väl vara på potatisens goda smak. Jag kan varmt rekommendera det!

Mandelpotatispuré

Receptet – Så gör du:

Mandelpotatispuré

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna mandelpotatispuré är klassisk och otroligt god och lyxig. Mandelpotatisens delikata, gryniga konsistens och smak passar perfekt till en fyllig puré, som är god till exempelvis kött, fisk, fågel, eller löjrom!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 800 g mandelpotatis
  • 50 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • nymalen svartpeppar
  • valfritt: 2 msk hackad färsk persilja

Instruktioner

  • Skala mandelpotatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter, tills den börjar falla isär.
  • Sila bort vattnet och ställ mandelpotatisen åt sidan, ånga av ordentligt. Under tiden, koka upp mjölken tillsammans med smöret i en kastrull. Rör om för att blanda.
  • Häll över mjölkblandningen till mandelpotatisen i en stor skål eller kastrull. Vispa med elvisp till en slät puré. Smaka av med salt och svart- eller vitpeppar. Garnera med lite färsk hackad persilja.
  • Färdigt! Servera din mandelpotatispuré varm och njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mandelpotatispuré

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar