Lax på saltbädd – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lax på saltbädd!

Gör din lax riktigt saftig och god med att tillaga lax på saltbädd! Att tillaga laxen på saltbädd är ett enkelt och fiffigt sätt att göra riktigt god lax.

Jag är verkligen förtjust i att tillaga lax på saltbädd! Det är snabbt och enkelt, och den smarta metoden ger verkligen en riktigt god och saftig lax.

Att tillaga fisken med en saltbädd och kräver inte så mycket salt som man kanske först tror. Det är i princip bara laxen som ska ligga på ett lager med salt, med lite marginal. Hela ugnsformen eller plåten behöver därför inte att fyllas med salt.

Servera gärna fisken med antingen potatis eller ris, och gärna en härlig sallad eller grönsaker! För ett riktigt bra och lite annorlunda sätt att tillaga lax på, här kommer det goda receptet! Jag hoppas att ni gillar det!

Lax på saltbädd

Receptet – Så gör du:

Lax på saltbädd

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör din lax riktigt saftig och god med att tillaga lax på saltbädd! Att tillaga laxen på saltbädd är ett enkelt och fiffigt sätt att göra riktigt god lax.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 800 g laxsida eller laxbitar med skinn
  • grovt salt
  • peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
  • Tillsätt grovsalt till en ugnsform eller plåt precis, ungefär så att laxbitarna får plats ovanpå (för mycket salt är inte nödvändigt). Lägg laxen med skinnsidan nedåt mot saltet. Peppra laxen lätt på ovansidan.
  • Tillaga i mitten av ugnen på 180 grader i ungefär 15-20 minuter.
  • Färdigt! Servera gärna med exempelvis potatis eller ris, grönsaker och en god sås.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Lax på saltbädd

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar