Kycklinglårfilé i crock pot – Recept

4.8/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kycklinglårfilé i crock pot!

Detta är ett ljuvligt recept på kycklinglårfiléer i crock pot med en härlig sås! Du kan använda kycklinglårfiléer som med ben eller som är benfria, samt med eller utan skinn.

Kycklinglår tillagade i crock pot är ett recept som är aptitretande som är perfekt för veckokvällar eller helger! Saftig kyckling överdragen i en tjock fyllig sås smaksatt med vitlök, honung och sojasås blir en favorit varje gång!

Detta crock pot-recept på kycklinglårfiléer är ett okomplicerat men ljuvligt recept, med en kombination av smaker som passar perfekt ihop. När kycklingen tillagas långsamt, ger den enkla såsen med bara sju ingredienser den perfekta mängden söta och salta smaker, vilket gör detta till ett recept du kommer att älska.

Servera gärna med ris eller exempelvis potatismos, och en härlig sallad. Såsen gifter sig perfekt med de flesta tillbehören.

Även fast det inte är ett måste, så rekommenderar jag att man steker kycklinglårfiléerna bara så att skinnet blir lätt gyllene, innan de går ner i din crock pot. Detta steg ger extra smak.

De tillagade kycklinglårfiléerna och såsen kan förvaras i kylen i 3 till 4 dagar. Förvara i en återförslutbar behållare och värm sedan upp innan servering.

Kycklinglårfilé i crock pot

Receptet – Så gör du:

Kycklinglårfilé i crock pot

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är ett ljuvligt recept på kycklinglårfiléer i crock pot med en härlig sås! Du kan använda kycklinglårfiléer som med ben eller som är benfria, samt med eller utan skinn.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 3 timmar
Totalt 3 timmar 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 8 st kycklinglårfiléer
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1,5 dl ketchup
  • 0,75 dl sojasås
  • 0,75 dl honung
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • ½ tsk lökpulver
  • ¼ tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad persilja
  • 2 msk färsk hackad persilja – valfritt

Instruktioner

  • Detta första steg är frivilligt men varmt rekommenderat för extra smak. Hetta upp olivolja i en panna. Strö salt och peppar över kycklinglårfiléerna och stek med skinnsidan nedåt tills skinnet är gyllene. Ta sedan kycklingen ur pannan och lägg med skinnsidan uppåt i din crock pot.
  • I en medelstor skål, tillsätt ketchup, sojasås, honung, vitlök, lökpulver, torkad timjan, och torkad persilja. Rör ihop och häll över kycklingen i din crock pot. Lägg på locket på din crock pot och tillaga på hög effekt i 3 timmar eller låg effekt i 5 timmar, tills att kycklingen är klar och såsen har tjocknat. När kycklingen närmar sig att vara klar, förbered dina tillbehör, exempelvis ris och en härlig sallad.
  • Ta ut kycklingen och lägg på ett serveringsfat. Skeda över såsen från botten av lerkrukan, strö över färsk persilja och servera med valfritt tillbehör.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kycklinglårfilé i crock pot

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar