Go Back
+ servings
Kycklinglårfilé i crock pot

Receptet - Så gör du:

Kycklinglårfilé i crock pot

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är ett ljuvligt recept på kycklinglårfiléer i crock pot med en härlig sås! Du kan använda kycklinglårfiléer som med ben eller som är benfria, samt med eller utan skinn.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 3 timmar
Totalt 3 timmar 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 8 st kycklinglårfiléer
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1,5 dl ketchup
  • 0,75 dl sojasås
  • 0,75 dl honung
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • ½ tsk lökpulver
  • ¼ tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad persilja
  • 2 msk färsk hackad persilja – valfritt

Instruktioner

  • Detta första steg är frivilligt men varmt rekommenderat för extra smak. Hetta upp olivolja i en panna. Strö salt och peppar över kycklinglårfiléerna och stek med skinnsidan nedåt tills skinnet är gyllene. Ta sedan kycklingen ur pannan och lägg med skinnsidan uppåt i din crock pot.
  • I en medelstor skål, tillsätt ketchup, sojasås, honung, vitlök, lökpulver, torkad timjan, och torkad persilja. Rör ihop och häll över kycklingen i din crock pot. Lägg på locket på din crock pot och tillaga på hög effekt i 3 timmar eller låg effekt i 5 timmar, tills att kycklingen är klar och såsen har tjocknat. När kycklingen närmar sig att vara klar, förbered dina tillbehör, exempelvis ris och en härlig sallad.
  • Ta ut kycklingen och lägg på ett serveringsfat. Skeda över såsen från botten av lerkrukan, strö över färsk persilja och servera med valfritt tillbehör.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kycklinglårfilé i crock pot