Detta är ett ljuvligt recept på kycklinglårfiléer i crock pot med en härlig sås! Du kan använda kycklinglårfiléer som med ben eller som är benfria, samt med eller utan skinn.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 3 timmart
Totalt 3 timmart10 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
8stkycklinglårfiléer
1mskolivolja
salt
peppar
1,5dlketchup
0,75dlsojasås
0,75dlhonung
2stfinhackade vitlöksklyftor
½tsklökpulver
¼tsktorkad timjan
1tsktorkad persilja
2mskfärsk hackad persilja – valfritt
Instruktioner
Detta första steg är frivilligt men varmt rekommenderat för extra smak. Hetta upp olivolja i en panna. Strö salt och peppar över kycklinglårfiléerna och stek med skinnsidan nedåt tills skinnet är gyllene. Ta sedan kycklingen ur pannan och lägg med skinnsidan uppåt i din crock pot.
I en medelstor skål, tillsätt ketchup, sojasås, honung, vitlök, lökpulver, torkad timjan, och torkad persilja. Rör ihop och häll över kycklingen i din crock pot. Lägg på locket på din crock pot och tillaga på hög effekt i 3 timmar eller låg effekt i 5 timmar, tills att kycklingen är klar och såsen har tjocknat. När kycklingen närmar sig att vara klar, förbered dina tillbehör, exempelvis ris och en härlig sallad.
Ta ut kycklingen och lägg på ett serveringsfat. Skeda över såsen från botten av lerkrukan, strö över färsk persilja och servera med valfritt tillbehör.