Kanderade valnötter – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kanderade valnötter!

Valnötter, socker, och en liten nypa salt är allt som krävs för att göra dessa otroligt goda kanderade valnötter! Ett fantastiskt tilltugg till festen, men även riktigt goda över glass eller helt enkelt bara som de är!

Detta blir så snabbt, gott och lyxigt med bara två eller tre ingredienser. Ett härligt tilltugg både som vardagligt snacks eller mellanmål, såväl som till festligare tillställningar.

Ett knep för att få det riktigt bra är att jobba väldigt snabbt när sockret börjar smälta! I övrigt så är verkligen allt med dessa kanderade valnötter enkelt, och går dessutom snabbt att göra. Jag hoppas helhjärtat att även ni gillar det!

Det går enkelt att dubbla receptet, om man vill göra mer kanderade valnötter än vad som anges i receptet. Då är ett bra tips att smälta sockret och göra den snabba delen av receptet i två omgångar.

Kanderade valnötter

Receptet – Så gör du:

Kanderade valnötter

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Valnötter, socker, och en liten nypa salt är allt som krävs för att göra dessa otroligt goda kanderade valnötter! Ett fantastiskt tilltugg till festen, men även riktigt goda över glass eller helt enkelt bara som de är!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 12 portioner

Ingredienser
 

 • 3,5 dl råa valnötter
 • 1,25 dl strösocker
 • tsk grovsalt

Instruktioner

 • Sätt ugnen på 175°C och placera ett galler i mitten av ugnen.
 • Halvera valnötterna på hälften och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper i ett enda lager. Grädda i mitten av ugnen vid 175°C i 5 minuter tills det är något mörkare i färgen och doftar. Om du inte tycker de ser tillräckligt rostade ut, låt vara i ugnen i 1 eller 2 minuter till. Var försiktig så att de inte bränner dem.
 • Ta ut ur ugnen och låt valnötterna svalna.
 • Nu till det karamelliserade sockret. Det behöver gå fort från och med nu, så se till att ha alla ingredienser förberedda och redo, inklusive valnötterna. Lägg de kylda valnötterna i en skål intill spisen. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och ställ nära spisen. Ha två gafflar redo.
 • Häll sockret i en medelstor kastrull eller gryta med tjock botten, och ställ på medelvärme. Rör om med en träslev när sockret börjar smälta. Fortsätt att röra tills allt socker har smält och färgen är halvt bärnstensfärgad, vilket tar 5 till 10 minuter (exakt tid beror på spisen).
 • Så snart sockret har smält och färgen är halvt bärnstensfärgad, tillsätt valnötterna ner i kastrullen. Rör om snabbt och se till att varje bit är belagd med flytande socker.
 • Så snart valnötterna är belagda med sockerblandningen, sprid ut dem på den förberedda bakplåten. Använd två gafflar för att skilja valnötterna från varandra, arbeta mycket snabbt. Strö lite grovsalt över nötterna.
 • Låt svalna helt på bakplåten. Överför till en lufttät behållare och förvara i upp till en vecka i rumstemperatur!
 • Njut av dina kanderade valnötter!
Måltid Efterrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Kanderade valnötter

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar