Ingefärsshot med gurkmeja – Recept

4.9/5 baserat på 10 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på ingefärsshot med gurkmeja!

Detta recept på hälsosam, vegansk ingefärsshot med gurkmeja är den perfekta dagliga boosten för ditt immunförsvar. Från antiinflammatoriska egenskaper och matsmältningshjälp till att avvärja förkylning och andra sjukdomar. Dessutom krävs bara fyra ingredienser, en mixer/juicepress och 10 minuter av din tid!

Ingefärsshot med gurkmeja. Använd gurkmeja i pulverform eller som rotbit!
Använd gurkmeja i pulverform eller som rotbit!

Dessa näringsrika shots är friska och skarpa i smaken, och smakar, ja, hälsosamt! Ingefära och gurkmeja är båda starka smaker vilket gör att vissa människor kan reagera på den kraftfulla smaken. Lyckligtvis dricks dem i form av shots, så de passerar munnen snabbt och är i magen på ett kick!

Det finns en hel del goda effekter hos ingefära och gurkmeja.

Ingefära arbetar hårt för att bekämpa infektioner i kroppen. Man kan till och med använda ingefära på huden för att lindra brännskador! Otroligt nog har studier också visat att ingefära är lika effektivt som ibuprofen för att minska mensvärk!

Gällande gurkmeja, så är denna ljust orangea rot mest välkänd för sin torkade, pulveriserade form. Tillsätts ofta till det indiska köket med currypulver och har använts medicinskt i tusentals år. På senare tid används gurkmeja för att göra intressanta latte-recept.

Ingefärsshot med gurkmeja. Förvara i en stor flaska och häll upp, eller i stiliga shotflaskor om du har sådana!
Förvara i en stor flaska och häll upp, eller i stiliga shotflaskor om du har sådana!

Personligen älskar jag också det faktum att gurkmeja är en naturlig källa till antiinflammatoriska egenskaper. Inflammation, även vid låga nivåer, är orsaken till så många hälsoproblem. Gurkmeja är en naturlig antiinflammatorisk ingrediens, speciellt för kroniska inflammationer.

Tillsammans utgör ingefära och gurkmeja en svårslagen kombo mot inflammationer och förkylning!

Varför peppar i shotsen? Denna ingrediens behövs för att hjälpa till att absorbera curcumin i gurkmejan samt hjälper matsmältningen och bekämpar fria radikaler. Pepparn ett välkommet tillskott för att kroppen verkligen ska kunna absorbera allt det nyttiga i de övriga ingredienserna.

Jag skalar inte gurkmejan eller ingefäran. Men när jag tvättar dem använder jag en liten grönsaksborste (du kan också använda en tandborste), för att rengöra dem ordentligt.

Ingefärsshot med gurkmeja

Receptet - Så gör du:

Ingefärsshot med gurkmeja

4.9/5 baserat på 10 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på ingefärsshot med gurkmeja! Detta recept på hälsosam, vegansk ingefärsshot med gurkmeja är den perfekta dagliga boosten för ditt immunförsvar. Från antiinflammatoriska egenskaper och matsmältningshjälp till att avvärja förkylning och andra sjukdomar. Dessutom krävs bara fyra ingredienser, en mixer/juicepress och 10 minuter av din tid!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

 • 250 g ingefära, skalad eller borstad
 • 50 g gurkmeja, skalad eller borstad
 • 3 st medelstora citroner
 • 0,25 tsk svartpepparpulver
 • eventuellt vatten (om du vill späda ut vätskan)

Instruktioner

 • Tvätta ingefäran väl (jag använder ekologisk ingefära och gurkmeja). Skala ingefäran eller tvätta den väl med en grönsaksborste. Skär ingefäran i bitar.
 • Skrubba gurkmejan och skär upp i bitar.
 • Gör juice av ingefäran och gurkmejan i en mixer eller juicemaskin.
 • Skala citronerna och utvinn saften med juicepress eller direkt ner i mixern. Kombinera med ingefäran och gurkmejan i mixern.
 • Har du använt mixer, sila vätskan genom en sil.
 • Blanda i svartpeppar. Provsmaka och späd ut med lite vatten om det krävs!
 • Förvaras i små glasflaskor och förvaras i kylskåp i upp till 7 dagar!
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Ingefärsshot med gurkmeja

4 Kommentarer

 1. 5 stars
  Tänkte testa. Hoppas det går bra med gurkmeja pulver som är redan i kryddhyllan? Tänkte läga cayennepeppar ist för svartpeppar oxå. Bevara färg och bra kick.

 2. Jag gör även avkok på massan som blir kvar i råsaftcentrifugen. Finns ju massa nyttigt och gott att ta vara på!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar