Helstekt fläskytterfilé i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på helstekt fläskytterfilé i ugn!

Helstekt fläskytterfilé i ugn är så enkelt och otroligt gott. Perfekt till vardags och till lugna helgdagar när man vill ha något lyxigt gott. Servera gärna med ugnsrostad potatis, sallad, och en god sås, exempelvis bearnaisesås!

Jag fullkomligt älskar helstekt fläskytterfilé. Efter lite förberedelser så gör sedan ugnen resten av jobbet, vilket ger tid till att förbereda exempelvis en sallad och en sås. Jag gillar bearnaisesås eller rödvinssås till min fläskytterfilé.

Att göra helstekt fläskytterfilé i ugn är enligt mig det härligaste sättet att tillaga fläskytterfilé. Köttet blir riktigt saftigt och fint i konsistensen, med en fin yta.

Allt med detta recept på är superenkelt och supersnabbt att göra. Därför hoppas jag att det kommer att uppskattas av er lika mycket som det uppskattas av mig!

För en smidig och god måltid, testa gärna receptet nedan! Smaklig spis!

Helstekt fläskytterfilé i ugn

Receptet – Så gör du:

Helstekt fläskytterfilé i ugn

4.9/5 ( 242 röster )
Helstekt fläskytterfilé i ugn är så enkelt och otroligt gott. Perfekt till vardags och till lugna helgdagar när man vill ha något lyxigt gott. Servera gärna med ugnsrostad potatis, sallad, och en god sås, exempelvis bearnaisesås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 650 g fläskytterfilé (ungefärlig storlek)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk torkad timjan

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Skär bort senor och fett på fläskytterfilén. Krydda med salt och svartpeppar över hela ytan.
  • Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och bryn fläskytterfilén så den får lite fin yta på alla sidor. Tillsätt krossad vitlök mot sista minuterna så den får lite färg. Skeda oljan över köttet några gånger med en sked.
  • För över fläskytterfilén med allt innehåll i pannan till en ugnsform. Krydda med torkad timjan.
  • Tillaga i mitten av ugnen vid 180°C i cirka 20-25 minuter tills den är helstekt. Väljer man att sticka in en köttermometer i mitten av köttbiten så ska den visa 67°C för en helstekt fläskytterfilé.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt köttet vila på skärbräda i 10 minuter innan köttet skivas upp. Servera gärna med ugnsrostad potatis och en god sås, exempel bearnaisesås eller rödvinssås, och njut!
Nyckelord Helstekt fläskytterfilé i ugn
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar