Havrevälling – Recept

4.6/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag ett riktigt toppenrecept på god havrevälling!

Havrevälling är en ljuvlig frukost, eller perfekt när man har lite halsont! Gott och nyttigt, och mättande, på egen hand eller med exempelvis en smörgås till.

Havrevälling är inte bara för barn! I en kopp enligt detta recept så är det faktiskt en god frukost eller gott att dricka vid halsont eller värk i huvudet för vuxna.

Görs väldigt snabbt och enkelt med några enkla ingredienser. Ibland gillar jag att ta en smörgås vid sidan av.

För att summera, havrevälling både smakar och gör gott. Det värmer och mättar riktigt fint och det är faktiskt riktigt värt att göra sig en kopp. Ge det gärna ett försök med det goda receptet precis här nedanför!

Havrevälling

Receptet – Så gör du:

Havrevälling

4.6/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Havrevälling är en ljuvlig frukost, eller perfekt när man har lite halsont! Gott och nyttigt, och mättande, på egen hand eller med exempelvis en smörgås till.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

  • 1,5 dl havremjölk
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl havregryn
  • 1,5 msk russin
  • 1 nypa salt
  • lite strösocker, honung eller lönnsirap (valfritt)

Instruktioner

  • Tillsätt havremjölk, vatten, havregryn, russin och salt till en kastrull. Låt koka upp och sänk värmen till medel.
  • Låt puttra ihop under omrörning i 2-3 minuter.
  • Ta av värmen och mixa slätt med stavmixer.
  • Färdigt! Servera i en kopp och justera eventuellt fylligheten genom att tillsätta lite mer havremjölk eller vatten. Smaka av sötningen och tillsätt lite sötning efter smak om så önskas!
Måltid Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Havrevälling

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar