Gräddmjölk – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel vill jag dela med mig av ett klassiskt recept på gräddmjölk!

Gräddmjölk är otroligt gott och görs snabbt och enkelt på vispgrädde och mjölk. Njut av din gräddmjölk med bär, kräm eller kompott. Går också att använda i potatismos, en sås eller gräddstuvning!

Gräddmjölk är en ljuvlig klassiker som blir lite fylligare än vanlig mjölk tack vare grädden. Perfekt till lite bär, exempelvis blåbär, eller till lite äppelkräm eller päronmos.

Bara att testa sig fram, gräddmjölk är väldigt mångsidigt och otroligt gott när den är härligt kyld! Fruktkrämer, fruktmos, bärkompotter, ja, listan kan ju som sagt göras lång på vad denna goding passar till!

Sammanfattningsvis så är gräddmjölk en riktig klassiker som alltid är trevlig att göra, och även att bjuda på! Jag hoppas att detta recept på denna tidlösa klassiker är användbart för er, och att ni gillar det!

Gräddmjolk

Receptet – Så gör du:

Gräddmjölk

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ett klassiskt recept på gräddmjölk som är otroligt gott och görs snabbt och enkelt på vispgrädde och mjölk. Njut av din gräddmjölk med bär, kräm eller kompott. Går också att använda i potatismos, en sås eller gräddstuvning!
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Totalt 3 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,25 dl mjölk (gärna mellanmjölk)

Instruktioner

  • Blanda kall grädde och mellanmjölk. Servera direkt väl kyld eller förvara övertäckt och kallt i kylen till servering.
  • Färdigt! Njut av din gräddmjölk med bär, kräm eller kompott. Går också att använda i potatismos, en sås eller gräddstuvning!
Måltid Efterrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Gräddmjölk

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar