Gräddmjölk – Recept

I denna artikel vill jag dela med mig av ett klassiskt recept på gräddmjölk!

Gräddmjölk är otroligt gott och görs snabbt och enkelt på vispgrädde och mjölk. Njut av din gräddmjölk med bär, kräm eller kompott. Går också att använda i potatismos, en sås eller gräddstuvning!

Gräddmjölk är en ljuvlig klassiker som blir lite fylligare än vanlig mjölk tack vare grädden. Perfekt till lite bär, exempelvis blåbär, eller till lite äppelkräm eller päronmos.

Bara att testa sig fram, gräddmjölk är väldigt mångsidigt och otroligt gott när den är härligt kyld! Fruktkrämer, fruktmos, bärkompotter, ja, listan kan ju som sagt göras lång på vad denna goding passar till!

Sammanfattningsvis så är gräddmjölk en riktig klassiker som alltid är trevlig att göra, och även att bjuda på! Jag hoppas att detta recept på denna tidlösa klassiker är användbart för er, och att ni gillar det!

Gräddmjolk

Receptet – Så gör du:

Gräddmjölk

4.9/5 ( 284 röster )
Ett klassiskt recept på gräddmjölk som är otroligt gott och görs snabbt och enkelt på vispgrädde och mjölk. Njut av din gräddmjölk med bär, kräm eller kompott. Går också att använda i potatismos, en sås eller gräddstuvning!
Förberedelser 1 min
Tillagning 2 minuter
Totalt 3 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,25 dl mjölk (gärna mellanmjölk)

Instruktioner

  • Blanda kall grädde och mellanmjölk. Servera direkt väl kyld eller förvara övertäckt och kallt i kylen till servering.
  • Färdigt! Njut av din gräddmjölk med bär, kräm eller kompott. Går också att använda i potatismos, en sås eller gräddstuvning!
Nyckelord Gräddmjölk
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar