Godaste skagenröran – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste skagenröran!

Här är enligt mig den allra bästa och godaste skagenröran, och jag har testat många! Perfekt till toast skagen eller som komplement till fiskrätter.

Den godaste skagenröran är en fråga om personlig smak och preferens. Njut av denna goda, krämiga och saftiga skagenröra som för mig är den godaste skagenröran någonsin, sett till både hemmagjorda och köpta skagenröror.

Skagenröra är en svensk rätt gjord av räkor, majonnäs, citron och dill, och jag använder creme fraiche. Serveras på en bit smörgås eller en bit bröd.

Skagenröra ska ha en len och krämig konsistens, med en frisk och smakrik smak. För att göra den godaste skagenröran, bör du se till att använda färska och goda råvaror, så att röran får en så god och smakrik smak som möjligt!

Jag gjorde nyligen denna skagenröran till en bjudning, och alla i sällskapet fullkomligt älskade den på sina formfranskor.

Jag gillar att tillsätta lite citronsaft från en klämd citron för lite fräschör. För er som inte är vana med stenbitsrom i skagenröran: det är helt klart värt det! Hoppa dock över den om ni inte har det hemma, det går bra.

Denna skagenröra förgyller tillvaron och går för mig hand i hand med sommarens härliga smaker, som topping på toast skagen eller som komplement till fiskrätter.

Godaste skagenröran

Receptet – Så gör du:

Godaste skagenröran

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är enligt mig den allra bästa och godaste skagenröran, och jag har testat många! Perfekt till toast skagen eller som komplement till fiskrätter.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 300 g skalade färska räkor
  • 1 skvätt citronsaft
  • valfritt men rekommenderat: 1 msk till 2 msk röd stenbitsrom
  • 2 msk färsk finhackad dill (eller 2 tsk torkad dill)
  • lite vitpeppar

Instruktioner

  • Pressa försiktigt ut vätska ur räkorna så de blir så gott som helt torra.
  • Blanda alla ingredienser i en skål. För en krämigare skagenröra, tillsätt lika delar creme fraiche och majonnäs efter smak!
  • Ställ in i kylen fram till servering.
  • Tips: toppa gärna med lite gräslök.
  • Servera och njut av den godaste skagenröran (enligt mig)!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste skagenröran

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar