Glutenfria biscotti – Recept

4.5/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria biscotti!

Detta är ljuvligt goda glutenfria biscotti med mandel. Jag älskar att ställa fram dessa biscotti i en fin glasburk, det blir då både gott och vackert!

Glutenfri mandelbiscotti fyllda med hackad mandel, gräddad tills den är gyllenbrun och perfekt att äta med en god kopp te eller en stor kopp kaffe.

Ordet “biscotti” på italienska betyder ungefär “tillagad två gånger”, och det är i grunden kärnan i receptet. Vi gräddar våra biscotti två gånger.

Om du gillar krispiga kakor är dessa glutenfria mandelbiscotti bara för dig, och du kommer att vilja mumsa på dem när helst du kan!

Jag älskar dessa glutenfria biscotti och rekommenderar dem starkt. Goda och enkla att göra.

Glutenfria biscotti

Receptet – Så gör du:

Glutenfria biscotti

4.5/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är ljuvligt goda glutenfria biscotti med mandel. Jag älskar att ställa fram dessa biscotti i en fin glasburk, det blir då både gott och vackert!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 2 längder

Ingredienser
 

  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl grovhackad sötmandel
  • 4 dl glutenfri mjölmix

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  • I en bunke, vispa rumstempererat smör och strösocker ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa.
  • I en annan skål, blanda bakpulver, vaniljsocker, och mjölmix, och blanda sedan ner i ägg- och smörsmeten. Blanda väl.
  • Tillsätt nu den grovhackade sötmandeln och blanda på nytt.
  • Förbered en plåt med bakplåtspapper och forma två längder av smeten ovanpå plåten. Platta till lätt.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200 grader Celsius i 15 minuter.
  • Tag ut och låt svalna en aning innan du skär up längderna i sneda centimeterbreda biscotti.
  • Sänk nu ugnsvärmen till 125 grader Celsius. Grädda på nytt i ungefär 30 minuter tills det blivit helt torrt.
  • Förvara i en lufttät burk när det svalnat, njut av dina glutenfria biskotti!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfria biscotti

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar