Dadelkladdkaka – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dadelkladdkaka, en kladdkaka med dadlar!

Denna dadelkladdkaka får en naturlig sötma av dadlarna och en riktigt fin kladdig konsistens. Blir perfekt till fikat!

Denna dadelkladdkaka är perfekt när du vill ha en mer naturligt sötad kladdkaka som har en riktigt bra kladdighet. Riktigt god att servera med exempelvis vaniljglass, vispgrädde eller vaniljkvarg, och lite goda bär.

Toppa med lite florsocker eller riven kokos inför gräddningen om så önskas.

Kort sagt så älskar jag denna dadelkladdkaka och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Dadelkladdkaka

Receptet - Så gör du:

Dadelkladdkaka

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna dadelkladdkaka får en naturlig sötma av dadlarna och en riktigt fin kladdig konsistens. Blir perfekt till fikat!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 kladdkaka

Ingredienser
 

  • 12 st urkärnade dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1,5 msk flytande honung
  • 3 st ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2,5 msk riven kokos
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Mixa de urkärnade dadlarna med kokosoljan och honungen så det blir slätt.
  • Tillsätt äggen och mixa på nytt.
  • Blanda mandelmjöl, riven kokos, kakao, bakpulver och salt i en stor bunke. Blanda sedan med dadelblandningen genom att röra om.
  • Bred ut smeten i en form, gärna med avtagbara kanter.
  • Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 8-10 minuter, beroende på hur kladdig konsistens man vill ha.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna en aning.
  • Servera gärna med vaniljglass, vispgrädde, eller vaniljkvarg!
  • Njut av din dadelkladdkaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Dadelkladdkaka, Kladdkaka med dadlar

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar