Chilisalt – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chilisalt!

Gör ditt egna chilisalt för en fräsch kryddig smak i vilken maträtt som helst.

Detta chilisalt är perfekt för att krydda till en maträtt med en härlig hetta och sälta, precis innan servering. Krydda exempelvis din favoritpastarätt med chilisalt precis innan servering!

Vad mer kan man då göra? Använd exempelvis chilisaltet till att gnida in olika typer av kött som kyckling, biff, räkor eller tofu innan du grillning, stekning eller ugnsbakning. Också gott att toppa en creme fraiche-sås eller guacamole med saltet. Detta är bara några idéer, möjligheterna är många!

För ett salt med lite hetta som verkligen gör skillnad i matlagningen, så vill jag verkligen slå ett slag för att man testar att göra en liten burk med chilisalt! Här nedanför kommer receptet som jag tycker blir riktigt bra!

Chilisalt

Receptet – Så gör du:

Chilisalt

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chilisalt! Gör ditt egna chilisalt för en fräsch kryddig smak i vilken maträtt som helst.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 liten burk

Ingredienser
 

  • 1 st färsk knallröd chili, urkärnad och grovt hackad
  • 2,5 dl grovt salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 100°C. Klä en stor bakplåt med bakplåtspapper.
  • Lägg urkärnad och hackad chili och grovt salt i en matberedare eller mixer, och mixa tills det är välblandat.
  • Bred ut chilisaltet på den klädda bakplåten. Torka saltet i mitten av ugnen på 100°C i 25-30 minuter, rör om efter 10 minuter.
  • Utan att ta ut saltet från ugnen, stäng av ugnen och låt saltet torka i 12 timmar i ugnen.
  • Ta försiktigt ut det torkade chilisaltet från ugnen och bryt upp eventuella klumpar. För över till en burk.
  • Färdigt! Njut av ditt chilisalt!
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Chilisalt

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar