Biff Butler – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av min variant av Biff Butler!

Denna artikel introducerar en smakfull klassiker i form av mitt personliga Biff Butler-recept. Ett enkelt och tillfredsställande alternativ som lyfter middagsbordet med sina harmoniska smaker och saftiga kött. Biff Butler är enkel att förbereda och passar lika bra för vardagsmiddagen som för mer speciella tillfällen.

Biff Butler erbjuder en genuin köttupplevelse där de saftiga biffarna kombineras med smör, örter och kryddor. Resultatet är en välbalanserad och tillfredsställande måltid som tilltalar både köttälskare och finsmakare. Enkelheten i receptet gör det lätt att uppskatta och laga även för dem med mindre erfarenhet i köket.

För att komplettera Biff Butler rekommenderas klassiska sidor som klyftpotatis och färska grönsaker. Dessa tillbehör balanserar och förstärker smakerna i rätten. En lätt sallad eller ett glas vin kan också vara trevliga komplement för den som önskar ytterligare dimensioner till måltiden.

Biff Butler kräver inga avancerade tillagningsmetoder, vilket gör det tillgängligt för en bred publik. Stekningen av biffarna och tillagningen av den krämiga såsen är en enkel process som ger fantastiska resultat. Presentera rätten med enkelhet och låt smakerna tala för sig själva.

Eventuella rester av Biff Butler kan sparas och njutas av nästa dag när smakerna har fått tid att utvecklas ytterligare. Receptet är också perfekt för delning, vilket gör det till ett idealiskt val för gemensamma måltider med vänner och familj.

Biff Butler är en mångsidig och tilltalande rätt som passar in i många olika sammanhang. Med sitt fokus på smak och enkelhet blir det snabbt en favorit i köket, vilket gör måltidstid till en njutning för alla.

Biff Butler

Receptet – Så gör du:

Biff Butler

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Min variant av Biff Butler. Servera gärna med kokt, ugnsstekt, eller stekt potatis!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 4 st skivor ryggbiff ca 180 g vadera
 • 400 g champinjoner skivade
 • 0,5 dl vitt vin torrt
 • 3 dl vispgrädde
 • 4 st vitlöksklyftor pressade
 • 1,5 msk dijonsenap
 • Peppar efter smak
 • Smör för stekning

Instruktioner

 • Torka varsamt av biffarna med kökspapper för att avlägsna eventuell överflödig vätska.
 • I en het stekpanna, stek biffarna i smör tills de får en vacker stekyta och samtidigt bibehåller sin rosa eller blodiga kärna. Ta upp biffarna ur stekpannan och ställ åt sidan. Håll biffarna varma så länge.
 • I samma panna, tillsätt de skivade champinjonerna och fräs dem varsamt utan att låta dem ta färg.
 • Slå vitt vin över champinjonerna och rör i den pressade vitlöken, dijonsenapen och vispgrädden. Krydda generöst med peppar från kvarnen.
 • Koka upp såsen kraftigt tills den reduceras och tjocknar till önskad konsistens.
 • Ringla den krämiga champinjonsåsen över de vilande biffarna för att ytterligare förhöja smakerna.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Biff Butler

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar