Världens godaste gryta på högrev – Recept

4.6/5 baserat på 38 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste gryta på högrev!

Detta är för mig världens godaste gryta på högrev! Detta är en ljuvlig gryta som ger en mör högrev och köttig komfortmat som kan serveras med antingen kokt potatis eller ris, och gärna ett gott bröd!

Jag har lite skrytsamt gett denna gryta namnet världens godaste gryta på högrev. Detta då den erbjuder läckerhet och lyx nog för inbjudna gäster, men samtidigt är grytan hemtrevlig nog för en enkel middag. Högreven blir ljuvligt saftig och kommer till sin fulla rätt.

Resultatet blir en gryta med massor av smak. Grytan med högrev och alla dess ingredienser ger en riktig matig, mättande upplevelse som vi alltid tycker får en att känna sig riktigt belåten!

Världens godaste gryta på högrev

Receptet – Så gör du:

Världens godaste gryta på högrev

4.6/5 baserat på 38 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är för mig världens godaste gryta på högrev! Detta är en ljuvlig gryta som ger en mör högrev och köttig komfortmat som kan serveras med antingen kokt potatis eller ris, och gärna ett gott bröd!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 30 minuter
Totalt 1 timme 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg högrev
  • 80 g smör
  • 1 st stor gul lök
  • 3 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk färsk timjan, eller 1 tsk torkad
  • 2 msk färsk hackad rosmarin, delad
  • salt
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 1 st nötbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 2 st morötter
  • 2 st gröna paprikor

Instruktioner

  • Skär högreven i tärningar, cirka 3-4 cm stora. Hacka löken.
  • Smält smöret i en gryta med lock och bryn högrevstärningarna.
  • Tillsätt gul lök och bryn med köttet i någon minut.
  • Tillsätt krossad vitlök, paprikapulver, salt, peppar, tomatpuré och buljongtärning i grytan.
  • Tillsätt vatten, rosmarin och timjan, och låt grytan puttra i 1,5-2 timmar, eller tills köttet är mjukt och nästan faller isär. Tillsätt hackade eller skivade morötter sista 30 minuterna. Tillsätt hackad grön paprika sista 15 minuterna.
  • Häll i grädden sista 5 minuterna och smaka av med kryddor.
  • Färdigt! Servera med kokt potatis eller ris, och gärna ett gott bröd!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste gryta på högrev

6 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar