Glutenfri pizzadeg med bakpulver – Recept

4.7/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri pizzadeg med bakpulver!

Denna snabba glutenfria pizzadegen med bakpulver går att göra i sista minuten samtidigt som degen blir riktigt bra! När man vill ha en snabb glutenfri pizzadeg så är detta receptet vi vänder oss till.

Metoden som vi använder för att göra denna jästfria glutenfria pizzadeg är mycket lik den metod man använder för att göra en glutenfri pizzadeg med jäst – men här använder vi bakpulver istället för jäst.

Med detta recept finns inget behov av att låta degen vila i kylen i minst 12 timmar som med traditionell glutenfri pizza. Poängen är denna: du kan göra glutenfri pizza med bakpulver. Det kan göras i sista minuten – och det kan vara gott!

Kort sagt så älskar jag detta recept på glutenfri pizzadeg och tycker absolut det är så värt att göra det!

Glutenfri pizzadeg med bakpulver

Receptet - Så gör du:

Glutenfri pizzadeg med bakpulver

4.7/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna snabba glutenfria pizzadegen med bakpulver går att göra i sista minuten samtidigt som degen blir riktigt bra! När man vill ha en snabb glutenfri pizzadeg så är detta receptet vi vänder oss till.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 2 pizzor

Ingredienser
 

 • 7,25 dl (420 g) glutenfritt brödmjöl
 • 4,5 tsk bakpulver
 • 1 tsk salt
 • 2 msk olivolja
 • 1 msk honung
 • 2,5 dl ljummet vatten

Instruktioner

 • I en skål, tillsätt mjölet, bakpulvret och saltet och vispa med en elvisp med degkrokarna på så att det blandas väl.
 • Tillsätt olivolja, honung och vatten och blanda på låg hastighet med degkroken tills det blandas. Höj mixerhastigheten till medium och knåda (eller mixa) i cirka 5 minuter. Degen börjar som en grov boll och blir väldigt klibbig, men ska vara slät och något stretchig.
 • Dutta lite olivolja på en silikonspatel och skrapa ner skålens sidor. Överför degen till en lätt oljad skål eller bunke, och täck över med en kökshandduk, och ställ in i kylen för att kyla i cirka 10 minuter. Detta kommer att göra degen lättare att hantera.
 • När pizzadegen har svalnat, lägg den på en lätt mjölad yta och strö lätt över mer mjöl. Forma till en slät boll och dela degen jämnt i två separata bitar och forma var och en till en separat boll.
 • Strö båda bollarna lätt med mjöl och täck den ena med en fuktig kökshandduk så att den inte torkar ut. Använd välmjölade händer och en kavel, klappa och kavla ut den första degbiten på en lätt mjölad yta till en 30-cm rund pizzadeg, rotera degen och mjöla den ofta för att förhindra att den fastnar. Rulla och klappa degen tjockare medan du arbetar från mitten av degen till kanterna för att skapa en skorpa.
 • Överför degen till bakplåtspapper. Upprepa med den andra degbiten. Placera en pizzasten (eller en plåt) på det nedre gallret i ugnen och förvärm ugnen till 190°C.
 • Toppa dina pizzor med tomatsås och strö över ost, lägg sedan pizzorna, en i taget, på pizzastenen. Grädda i cirka 10 minuter eller tills osten smält, såsen bubblar och skorpan är puffad och brynt. Låt pizzan stelna i några minuter innan den skivas och serveras.
 • Njut av dina glutenfria pizzor!
Måltid Huvudrätt, Pizza
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfri pizzadeg med bakpulver

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

2 Kommentarer

 1. 5 stars
  Otroligt lättbakad deg. Jag valde att göra i långpanna istället och kavlade ut degen med plastfilm mellan degen och kaveln. Smidigt. Blir ett favoritrecept.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar