Fransk smörkräm – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på fransk smörkräm!

Denna franska smörkräm är krämig, luftig och silkeslen, precis som en riktigt bra fransk smörkräm ska vara. Enkel, snabb, och riktigt god att göra.

Fransk smörkräm är en marängbaserad glasyr som är krämig och lätt, och används för att dekorera kakor, muffins och andra liknande desserter.

Den är rik och krämig på grund av äggulor och osaltat smör, som ger denna smörkräm en vacker färg.

Kort sagt så älskar jag denna franska smörkräm och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Fransk smörkräm

Receptet – Så gör du:

Fransk smörkräm

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna franska smörkräm är krämig, luftig och silkeslen, precis som en riktigt bra fransk smörkräm ska vara. Enkel, snabb, och riktigt god att göra.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 10 deciliter

Ingredienser
 

  • 3 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 6 st äggulor, rumstempererade
  • 1 nypa salt
  • 350 g osaltat smör, rumstempererat och tärnat
  • 2 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Blanda sockret och vattnet i en liten kastrull. Sätt kastrullen på medelvärme. Utan att röra, låt sockerblandningen koka upp försiktigt. Under tiden, tillsätt äggulor och salt till en stor bunke. Vispa äggulorna på medelhastighet, gärna med elvisp, tills de är mycket fluffiga, ca 5 minuter.
  • När sockret har nått kokande temperatur, tillsätt det till de vispade äggulorna. Fortsätt vispa ägg- och sockerblandningen.
  • Tillsätt det rumstempererade smöret, en matsked i taget. Låt varje portion smör blandas helt in i ägg-sockerblandningen innan du lägger till nästa bit.
  • Tillsätt vaniljextraktet. Vispa smörkrämen i ytterligare 3 minuter. Smörkrämen ska se luftig och fluffig ut.
  • Färdigt! Använd smörkrämen omedelbart efter önskemål eller förvara i 3 till 4 dagar i en täckt behållare i kylen.
  • Njut av din franska smörkräm!
Måltid Efterrätt
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Fransk smörkräm

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar